PETORICA PRIPADNIKA OSRH-A

Banožić o samoubojstvima u vojsci i kokainu: ‘Pojačat ćemo nadzor, redovan i nenajavljivani”

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Ukupno je testirano oko 30 ljudi, a čak kod sedam njih je potvrđen pozitivan rezultat kod testa na droge

Ministar obrane Mario Banožić (HDZ) osvrnuo se u srijedu na slučajeve pozitivnog rezultata testiranja na droge kod petorice pripadnika Oružanih snaga nakon Nacionalnog vijeća za euro, pišu Vijesti.hr.

Četvorica od njih su pripadnici Zapovjedništva za specijalne snage koji su bili pozitivni na kokain. Peti je pripadnik Vojne policije koji je radio na osiguranju visokih vojnih i državnih dužnosnika.

“Izvršili smo nadzore u petak i pronašli smo kod tri vojnika određenu supstancu u urinu, dakle zlouporaba droga. Jedan je pokušao izbjeći”, kazao je.

“Prije smo imali još četiri kod kojih je pronađena određena supstanca. Pojačat ćemo nadzor, redovan i nenajavljivani kako bi se ta brojka svela na nulu. Vojna policija provodi nadzore zlouporabe droga.

Svi kod kojih je pronađena završit će na stegovnom sudu”, kazao je ministar Banožić.

Ovim postupcima nadzora je obuhvaćeno oko 30 ljudi.

Ministar Banožić osvrnuo se i na slučajeve samoubojstva u vojsci, kojih je u posljednja dva mjeseca bilo čak pet, rekavši: “Moramo sve ispitati, a očekujem da se pojača interakcija izmedu zapovjednika i vojnika i da se pošalje poruka da ne postoji nijedan životni problem koji se ne može riješiti”.

Banožić je dodao kako: “Treba intenzivirati psihološku pomoć”.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari