BESKUĆNICI IZ HRVATSKE KRENULI U VATIKAN: Otkrili što očekuju od susreta s Papom Franjom

34 beskućnika iz Hrvatske uputilo se danas u Vatikan, na susret s Papom koji ih je pozvao u povodu završetka Godine milosrđa

S osmijehom na licu 34 beskućnika iz cijele Hrvatske uz pratnju 16 volontera krenulo je u Vatikan.

“Ja sam presretna. Došla sam dva sata ranije jer jedva čekam da krenomo kod pape Franje i jako me veseli odlazak”, rekla je Ljilja Plačković.

“Nisam niti sanjao da ću u 62. godini posjetiti papu. Bila su i bolja vremena, a nismo si mogli to priuštiti”, priča nam Stjepan Jelinčić.

Oni će s još šest tisuća beskućnika iz cijelog svijeta sudjelovati u trodnevnom susretu s papom Franjom kojim će i završiti Sveta godina milosrđa.

Hrvatskim beskućnicima Crkva je osigurala smještaj i ustupila autobus, ali bez pomoći dobrih ljudi ne bi uspjeli otići na put.

“Tu je bilo zaista različitih donacija. Od 10 kuna do više tisuća kuna. Donirale su tvrtke, donirali su pojedinci. Jako smo se iznenadili koliko je bio brz odaziv. Dobili smo vlažne maramice, sitnice koje su nam zbilja potrebne, jednokratne kabanice”, rekla je Jasna Krapac, urednica časopisa za beskućnike Ulične svjetiljke

Njihov vozač, velečasni Dragutin Goričanec, žali što nema više autobusa kojim bi beskućnici otputovali Papi.

“Moguće da je Papa planirao na taj način još zadnji naglasak staviti na to da se okrenemo prema potrebnima jer imamo svi dovoljno dobara da beskućnika ne bi trebalo biti”, smatra Goričanec.

Papi Franji hrvatski beskućnici idu sa skromnim darovima i molitvama za bolje sutra.
Zorana Čičak

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari