KAMEN SMUTNJE

Betonski blok od 200 kilograma izazvao pomutnju – tko ga je tu stavio? Svi znaju, nitko ne želi reći!

Sreenshot

Izazvao je pravu malomišćansku dramu

Betonski blok od 200 kilograma osvanuo je na jednoj još neuređenoj plaži kraj Zadra i izazvao svu silu anonimnih prijava gradskim službama, pa i Lučkoj kapetaniji.

Više u VIDEOPRILOGU:

Anonimni prijavitelj ipak neće dobiti satisfakciju niti prolaz automobilom jer su inspekcije na terenu utvrdile da na tom dijelu obale i nije mjesto automobilima. Gradske vlasti će ga ipak ukloniti, ali samo da bi postavili “službene” prepreke.

Naizgled običan kameni blok uznemirio je duhove u Kožinu, malom mjestu kraj Zadra. Netko ga je tijekom noći postavio očito želeći spriječiti pristup automobilima na još neuređeni dio šetnice i plaže.

Ante Medić, Kožino: “Meni ne smeta, meni ne, ništa. To je pomorsko dobro, ne može on ništa tu..Tu recimo parkiraju aute, evo tu..ne moš ti doć do svog čamca, on leži tu, smeta, auto stavi”

Ivo Pedišić, Kožino: “Nije naša ulica, tako da ne znamo ko je postavija, a meni osobno ne smeta jer ja imam prilaz mojoj parceli i mojoj ulici tako da nije problem.”

Blok nije na privatnom vlasništvu i nalazi se na čestici Grada Zadra, a gradske službe i inspekcije zasule su anonimne prijave

Ovaj je betonski blok od 200 kilograma izazvao pravu malomišćansku dramu. Nitko ne želi reći tko ga je postavio, iako navodno svi znaju. Kako dolazi još jedna neizvjesna turistička sezona, tenzije u mjestu rastu

Inspektori Lučke kapetanije i komunalni redari Grada Zadra izišli su na teren i utvrdili da prepreka ne ometa ni plovidbu ni pješake, a nije ni dio pomorskog dobra jer je na udaljenosti 8-9 metara od mora

Robertino Dujela, pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i zaštitu okoliša: “Neprihvatljivo je što je nepoznati počinitelj postavio kameni blok na toj čestici zemlje iako on služi svrsi pošto on onemogućava nalet vozila na pješake i kupače na tom dijelu koji ne predstavlja nerazvrstanu cestu. Grad Zadar će to sigurno ukloniti kameni blok i postaviti prepreke kako bi kupači bili zaštićeni”.

Kameni blok uklanja se već u ponedjeljak, a umjesto njega dolaze gradske kamene prepreke za vozila, donose RTL-ove Vijesti.hr

Nikolina Radić/RTL/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari