Cappelli poslao jasnu poruku ugostiteljima: “Očekujemo povećanje kvalitete i plaća”

Foto: RTL

“Oni koji su mislili da će zaraditi nešto na brzinu, za njih je vrijeme da se povuku iz turizma”

Kad se sve zbroji i oduzme – gužve na cestama u Hrvatskoj gledaju se s olakšanjem  jer se većina iznajmljivača i hotelijera nada boljim rezultatima.

Pogotovo nakon poreznog rasterećenja koje je najavila Vlada.

Reporterka RTL-a Ida Balen razgovarala je u RTL-u Danas s ministrom turizma Garijem Cappellijem.

“Vjerojatno ste primijetili da su velike gužve. Danas kreće njemačko tržište. Oko utorka ćemo znati pravo stanje. Ići ćemo prema nuli u usporedbi sa srpnjom prošle godine, tokom cijele godine smo u plusu tri posto u odnosu na prošlu godinu. Imamo oko milijardu i 100 milijuna kuna više prometa nego prošle godine”, kazao je i nastavio:

“Ova Vlada će ući u rješavanje problema za daljnje investicije. Nama je cilj da se investicijama naprave kampovi s wellnesom, fitnessom, sportskim dvoranama tako da, ako imamo problema s vremenom, da se gosti imaju baviti s čim dok je vrijeme loše”, rekao je ministar.

O smanjenju PDV-a u ugostiteljstvu poručuje:

“Nisam ja natjerao nikoga. Premijer je donio dobru odluku i dobro je procijenio. Premijer je tu donio sjajnu odluku”, jasan je Cappelli i dodaje:

“Ovo je jedan poziv ugostiteljima; dajemo im mogućnost da podignu kvalitetu, da podignu plaću. Očekujemo povećanje kvalitete i plaća, sve što bi turizmu dalo vjetar u jedra”, istaknuo je.

O kvaliteti u turizmu, ali i plaćanju mjesta u hladu, skupom cappuccinu, ministar kaže:

“Oni koji su mislili da će zaraditi nešto na brzinu, za njih je vrijeme da se povuku iz turizma. A i tržište će im poslati poruku. Sljedeće godine im neće nitko doć”, poručio je ministar.

VIŠE U VIDEOPRILOGU: