SAT POVIJESTI

Video | VIDEO: Evo što je Franjo Tuđman 1992. govorio o HOS-u, “crnokošuljašima” i fašističkim oznakama

Predsjednik Republike Zoran Milanović danas je u Okučanima napustio obilježavanje obljetnice vojnoredarstvene akcije Bljesak jer je među uzvanicima ugledao osobe koje su nosile oznake s porukom “Za dom spremni”

U večerašnjem opširnom razgovoru za RTL Danas Zoran Milanović kazao je: “Tuđman bi ih rastjerao psima u takvoj situaciji. Doslovno”, aludirajući na čvrste političke stavove prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana glede poštovanja demokracije i odbacivanja totalitarističkog fašističkog režima.

“Svijet (fašističke simbole) ne može prihvatiti jer se današnji svijet gradi na načelima one antifašističke koalicije , demokratske, traži se demokratski poredak…”, kazao je prvi hrvatski predsjednik u razgovoru s Romanom Bolkovićem u emisiji Hrvatske tekevizije 1992. godine.

Zanimljivo je i danas prisjetiti se riječi prvog hrvatskog predsjednika, općenito smatranog tvorcem hrvatske države, u vrijeme kada pojedinci, pa i u “tolerantnoj Rijeci”, pokušavaju nekim akcijama revidirati prošlost, kako ovu bližu tako i onu daljnju.

U videu pogledajte što je točno prvi hrvatski predsjednik rekao na Hrvatskoj televiziji:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari