Game over ili još ima nade za SDP?

Prvi pravi test za one koji ostaju u stranci su europski izbori

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

U SDP-u odavno ne cvjeta cvijeće. U dvije godine aktulanog saziva Sabora postali su neslavni rekorderi i ostali bez čak sedmero zastupnika.

“Ja mislim da je riječ o prevari i da to tako treba nazivati”, kazao je Davorko Vidović, politički tajnik SDP-a.

Prvi ih je napustio i Mostovu klubu se priključio Tomislav Žagar. Vrlo brzo pobjegao je osumnječeni u aferi Dnevnice Tomislav Saucha. Mirando Mrsić je izbačen iz stranke. Zdravko Ronko odlučio je otići i podržati vladajuće tvrdeći da tako sprečava veliku koaliciju.

Bojan Glavašević krenuo je putem neovisnih, Milanka Opačić, kao i Ronko priključila se Bandićevu klubu, a iz stranke je istupio i Mario Habek. Taj trend itekako brine Bernardićeve stranačke oponente.

“Znam da mnogi o tome razmišljaju i vode bitke sa sobom otići ili ostati i i za to je netko odgovoran i tu se problem ne riješava”, kazala je ranije Sabina Glasovac. No šef stranke ne osjeća vlastitu odgovornost. “To nisu socijaldemokrati, to nema veze sa socijaldemokracijom ima veze samo s njihovim sinekurama”, kazao je ranije Davor Bernardić.

Nimalo razumijevanja za one koji političku sreću traže pod skutima dojučerašnjih političkih protivnika, u SDP-u nema. “Što se tiče ljudi koji odlaze iz stranke, saborski zastupnici ili skupštinari u gradskoj skuštini normalno bi bilo da vrate mandat”, kazao je Gordan Maras.

Za SDP još uvijek nije kasno niti je igra gotova, kažu, no jasno im je da krizu trebaju riješiti i to razgovorom. Koji se očito ne događa.

“Mislim da još neko vrijeme će trebati da se to stabilizira da stranka dođe do svog dna, da možemo onda ići. Vjerujem u stabilnih 20 posto u biračkom tijelu”, tvrdi Davorko Vidović.

Pa najavljuju i rješenja i politike. “Napraviti SDP za građane koji će rješavati njihove probleme jer to sve skupa sada već predugo traje”, kazao je Maras.

Neki upravo zbog toga od politike odustaju, kriveći i aktulanog i bivšeg šefa. Prvi pravi test za SDP-ovce, barem one koji ostanu u stranci, čeka već dogodine na izborima za Europski parlament.
Adrian De Vrgna

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari