Hoće li cijene goriva probiti psihološku granicu od 12 kuna? Evo što tvrdi naftni stručnjak Skalicki

Photo: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Naftni stručnjak Miro Skalicki tvrdi da rast cijena goriva ovisi o cijenama naftnih prerađevina na Mediteranu

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Iako nema istraživanja i ako je cijena nafte nisk,a sve to bi se moglo obiti u glavu kroz duži vremenski horiznot. Ako nema ulaganja, istraživanja kroz deset godina onda tek cijene nafte mogu eksplodirati ne iz geopolitičkih razloga nego ekonomskih”, kazao je Skalicki.

Tvrdi da naftne kompanije od trenutka kada počnu analizirati nekakvo naftno i plinsko polje na papiru, do trenutka kad nešto počnu pridobivati prođe osam godina.

“Ako nema ulaganja, kroz osam do deset godina mogli biti biti u problemima”, kazao je Skalicki.

Naftni stručnjak tvrdi kako mu je teško reći što će se događati s cijenama naftnih prerađevina na Mediteranu jer o njima ovise cijene u Hrvatskoj.

“Mislim da i za građane i za industriju je važnije da imamo stabilnu cijenu naftne, a time automatskih naftnih prerađevina da svatko može planirati svoj budžet i raditi kako planira. Ako su cijene neralno niske, a teoretski može se desiti kroz nekoliko godina da budu jako visoke, mislim da to stvara veći problem od cijenu nafte od 80 dolara po barelu”, kazao je Skalicki.

Također, Skalicki smatra kako se u Hrvatskoj neće probiti psihološka granica od 12 kuna za litru goriva.

“Da bi prošli granicu od 12 kuna cijena nafte bi morala ići preko sto dolara. Moje procjene, rekao sam i prije, ako s baziramo isključivo na ekonomskim paramterima cijene ne bi trebale ići na tu razinu”, zaključuje Skalicki.

Ana Brdarić Boljat/Ivan Vrdoljak

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views