Profesor s optužnicom za pedofiliju nesmetano radi u tri škole

Screenshot RTL

Profesoru je optužnica potvrđena 1. ožujka u Šibeniku. Na bjelovarskom području radi u nekoliko škola, čak i u jednoj daruvarskoj

U ovom trenutku, kao i dva prethodna mjeseca srednjoškolce na području Daruvara i Bjelovara – poučava profesor s pravomoćnom optužnicom za spolno zlostavljanje djece.

Još je šokantnije to da su za optužnicu znali u Ministarstvu obrazovanja. Znao je i bjelovarsko-bilogorski župan. No, nitko nije reagirao.

Doznajemo da sporni profesor danas radi s djecom – i to u nekoliko škola. Protiv njega je podignuta optužnica za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina.

Odmah smo nazvali ravnateljicu škole. Kazala nam je da profesora nema u školi, već da radi poslijepodne.

Nakon što smo se predstavili i kazali kako profesor ima potvrđenu optužnicu, ravnateljica tvrdi da u trenutku zaposlenja to nije znala. I da nazovemo za pola sata.

Pokušali smo ponovo, no javila nam se tajnica ravnateljice, koja nas pak nije mogla prespojiti za razgovor s ravnateljicom.

Ravnateljica se na kraju ipak pojavila pred našom kamerom objasnivši da je u trenutku zaposlenja profesor imao potvrdu o nekažnjavanju.

“Ja samo mogu reći da smo mi potpuno poštivali postupak, imamo sve potvrde da kolega nije kažnjavan”, rekla nam je Biljana Balenović, ravnateljica jedne srednje škole u Bjelovaru.

Na pitanje što će sada, nakon spoznaje o pravomoćnoj optužnici, učiniti – kazala je da više nema izjava.

Profesoru je optužnica potvrđena 1. ožujka u Šibeniku. Na bjelovarskom području radi u nekoliko škola, čak i u jednoj daruvarskoj. Pokušali smo kontaktirati i druge škole u kojima radi, no odgovor nismo dobili.

O svemu ovome Anita Papa iz udruge Lavice obavijestila je prije nekoliko dana Ministarstvo obrazovanja, ali i bjelovarsko-bilogorskog župana.

“Nitko se nije udostojio uopće poslati odgovor. Koliko sam upoznata, nitko nije čak ni obavijestio ravnatelje tih škola”, ističe Anita Papa iz udruge Lavice.

Ministarstvo je reagiralo tek na naš upit, jednom rečenicom. “Odmah po primitku, podnesak je upućen u proceduru radi daljnjeg postupanja odnosno provođenja upravnog postupka i postupka nadzora.”

U posljednjih pola godine, ovo je već drugi slučaj da profesor optužen za takvo djelo – radi s djecom.
Ivana Ivanda Rožić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari