Hrvat koji je branio žene od migranata u Kölnu: “Meni je to izgledalo kao neka armija“

U Njemačkoj se i dalje ne prestaje govoriti o promjeni odnosa prema migrantima, nakon njihovnih masovnih novogodišnjih napastovanja žena u Kölnu i drugim gradovima. Jedan od heroja je Hrvat Ivan Jurčević, bivši majstor borilačkih vještina, s kojim smo razgovarali u Kölnu, gdje je u novogodišnjoj noći nekoliko djevojaka uspio spasiti

Subotnju večer policija u Düsseldorfu provela je u raciji. Meta – četvrt poznata po bandama pridošlica iz Sjeverne Afrike.

“Drago nam je da se racija dogodila u ovoj četvrti, dosta loših stvari se ovdje događalo”, kaže imigrant iz Alžira Luis Sedig.

U Kölnu – gdje je u novogodišnjoj noći sve i počelo – izbjeglice iz Sirije izišli su na ulice kako bi bi se usprotivili nasilju nad ženama, ali i jačoj antiizbjegličkoj atmosferi.

“Osuđujemo takvo ponašanje, to čine loši ljudi. Poručujemo njemačkom narodu da ćemo se zajedno boriti protiv takvog ponašanja”, rekli su.

Noći kada su ljutiti migranti iz Sjeverne Afrike seksualno napali mlade Njemice sjeća se Hrvat Ivan Jurčević. On sam sudjelovao je u neredima.

“Jedan je uzeo bocu piva i htio me napasti. Udario sam ga i on je odletio, a drugi je dobio šamar. Ostala dvojica su mi zaprijetili da će me ubiti, odsjeći glavu”, otkriva detalje Ivan Jurčević.

Ni za njega nema sumnje da su napadači bili frustrirani migranti.

“Meni je to izgledalo kao neka armija. Oni su bili puni ljutnje i depresije jer nemaju nikakvu budućnost u Njemačkoj”, objašnjava Ivan.

Integracija više od milijun izbjeglica pristiglih lani u Njemačku očito ide sve teže.

Petar Panjkota

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari