TOMISLAV KARAMARKO: „U četvrtak ćemo otkriti imena ministara“

Predsjednik HDZ-a kaže kako se s nekim imenima već barata, ali je dogovor da se imena ne iznose do zadnjeg trenutka. Smatra i kako vezano uz imena ministara neće biti iznenađenja, ali i da će biti onih osoba koje nisu eksponirane u javnosti, ali su stručne

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko najavio je da će se najkasnije u četvrtak prijepodne javno znati imena budućih ministara.

“Nadam se da će u srijedu proces biti gotov, najkasnije u četvrtak dopodne, i vjerojatno ćemo tada odlučiti imena ministara predočiti javnosti”, rekao je Karamarko novinarima u ponedjeljak u središnjici HDZ-a upitan znaju li se već imena nekih ministara, prenosi Hina.

Najavio je i da će u petak u Hrvatskom saboru mandatar Tihomir Orešković predstaviti program rada vlade istaknuvši kako je u njemu svakako smanjenje javnog duga i dizanje kreditnog rejtinga zemlje, kako bi se dobili krediti po manjoj kamati koji bi se ulagali u gospodarstvo. “To ne može ići u neprofitabilni i javni sektor, već u realni sektor”, poručio je.

Karamarko je kazao i da će ugovor o suradnji s Mostom potpisati ovih dana. “Mi smo se načelno dogovorili i radi se prema tom dogovoru. Vidjet ćemo kada ćemo to formalizirati, možda danas, sutra ili prekosutra. Možda i kad formiramo vladu. Sve ide svojim tijekom”, rekao je.

Predsjednik HDZ-a istaknuo je kako će i Hrvatska, ako Slovenija i Austrija zatvore granice za izbjeglice, to isto učiniti, prenosi Hina.

“To ćemo napraviti i mi. To je domino efekt koji će cijela Europa morati ispoštivati. Što ćemo s tolikim imigrantima ako ih druge države neće prihvaćati. Ako Njemačka stane s tim, zar je Hrvatska najmoćnija europska država koja može rješavati taj problem. Pribjeći ćemo onim metodama i sredstvima kojima pribjegavaju i naše partnerske zemlje”, kazao je Karamarko.

Ponovio je kako su još na početku tražili, ne da se naše granice zatvore, već čvršće kontroliraju te da se ima uvid tko ulazi u zemlju. Upitao se i kako se moglo dogoditi da teroristi koji su izvršili napad u Parizu prođu kroz našu zemlju.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari