VELIKO ISTRAŽIVANJE

Hrvati bi uveli još rigoroznije mjere! Ali, ne bi se baš cijepili…

Foto: Mateo Levak/Riportal

RTL i agencija Promocija Plus donose ekskluzivno istraživanje o tome kakvo trenutno raspoloženje vlada u zemlji

Hrvatska broji dane do dolaska prvih doza cjepiva – a. RTL Danas donosi rezultate ekskluzivnog istraživanja Promocije plus za RTL: kakvo trenutno raspoloženje vlada u zemlji.

Živimo u novom normalnom koje određuje skupina ljudi – okupljena u Nacionalnom stožeru. U istraživanju za prosinac građani u njih većinom imaju dosta povjerenja, ali ono u odnosu na prošli mjesec pada, a raste nepovjerenje.

Đikić popularniji od Beroša

Potpuno Stožeru vjeruje i u njega ima veliko povjerenje više od 30 posto ispitanika, dok gotovo 30 posto njih timu koji odlučuje o našim životima dosta vjeruje, ali imaju rezervi prema nekim njihovim postupcima. Gotovo 40 posto ispitanika stožeru ne vjeruje ili u njega ima vrlo malo povjerenja.

RTL/Promocija PlusFoto: RTL/Promocija Plus

Osoba od najvećeg povjerenja je i dalje Alemka Markotić, kojoj podrška građana i raste. S drugog mjesta znanstvenik Ivan Đikić svrgnuo je ministra Vilija Beroša. Sa svojim izjavama i čestim kritikama rada stožera dobiva sve više podrške građana, većinom SDP-ovih birača, za razliku od Markotić koja uživa većinom potporu HDZ-ovih. Pada popularnost glavnom hrvatskom epidemiologu, ali malo raste šefu stožera Davoru Božinoviću, koji je zauzeo sedmo mjesto sa 2.9 posto simpatija ispitanika. I dalje je velik broj onih koji stožeru ne vjeruje – više od 14 posto.

RTL/Promocija PlusFoto: RTL/Promocija Plus
RTL/Promocija Plus

Stroži i od Stožera

Također je istraženo što građani misle o donesenim mjerama u borbi protiv širenja zaraze. Prema novim rezultatima građani bi bili i još rigorozniji od Stožera.

Više u VIDEOPRILOGU: