STRAH IH NIJE ZAUSTAVIO

Video | Hrvatska ima nove junake: Petar i Marija spasili su pet mladih života od užasne smrti u vatri!

Screenshot

‘Vatra je krenula momku suvozaču po nogama, on je vikao da će izgoriti. I bilo je potresno jako’, kaže Petar

U neregistriranom vozilu pet maloljetnika na opasnoj kliškoj cesti su izgubili kontrolu i zabili se u stup.

Njihova sreća je bila što su naišli Petar i njegova djevojka Marija, donosi Dragana Eterović za RTL Vijesti

Više u VIDEOPRILOGU:

Užasnu noć neće lako zaboraviti

“Bili su svi naslagani jedan na drugom pošto je auto bio prednjim dijelom u zemlji, gornjim na stupu. Tako da su bili svi jedan na drugome naslagani. I onda smo skupa krenuli izvlačiti tri momka na stražnjem sjedlu”, kaže Petar Gizdić iz Klisa.

Vatra se širila, a mladi par nije odustajao od izvlačenja vozača i suvozača koji su zapeli među sjedalima.

“Vatra je krenula momku suvozaču po nogama, on je vikao da ćemo izgorit i bilo je potresno jako”, kaže Petar.

“Neki osjećaj se u meni probudio kad sam čula to dite kako je vikalo – gorim, izgorit ću! Ja sam jednostavno krenula put njega, nisam mislila na sebe ni ništa samo da preživi , jer nitko od nas se ne bi mogao nositi s tim da smo pustili sa izgori”, kaže Marija Krištić iz Imotskog.

Trojica su prošla sa težim, dvojica s lakšim ozljedama. Iako su nesreće s maloljetnicima bez dozvole rijetke, splitska policija provodi preventivnu akciju “netko te čeka” usmjerenu na mlade vozače.

“Dakle on i takvi vozači sa sigurnošću možemo utvrditi da već neko vrijeme voze, ako to ne zna roditelj tko bi trebao znati hoće li znati policija, vlasnik ceste. Mislim da je situacija tu vrlo jasna”, kaže voditelj Službe za sigurnost cestovnog prometa PU SD Siniša Mihanović.

Dok policija upozorava vozače, mještani Rupotina već godinama se žale na lošu prometnicu.

“Ja sam kao gradski vijećnik na pretprošloj sjednici dodatno tražio da grad sufinacira mjerače brzine ne bi li na taj način upozorili vozače da smanje brzinu i naplaćaju kazne. A sugrađani uporno traže postavljanje ležećih policajaca”, kaže solinski gradski vijećnik Tihomir Bečko.

“Kao i kod mnogih cesta u našoj zemlji ništa do kraja nije napravljeno, tu izvođeni radovi na kanalizaciji i na plinovodu. Jedna strana je ok, druga je ostala brdo šahti”, kaže Marin Krešimir Limić iz Klisa.

Mjesto nesreće izgleda kao požarište, a Marija i Petar tek danas su svjesni opasnost u kojoj su se sami našli.

“Njih smo izvukli u zadnji tren prije nego je vatra progutala auto. Bojali smo se i za vlastiti život”, kaže Petar Gizdić.

No strah ih nije zaustavio, jer smatraju da bi svatko u tom trenutku napravio isto što i on, donosi Dragana Eterović za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari