BORBA S KORONAVIRUSOM

HRVATSKA NAJGORA U EUROPI! Ovaj tjedan stiže odluka o novim mjerama…

Photo: Robert Anic/PIXSELL

Od danas učenici srednjih škola u cijeloj Hrvatskoj nastavu slušaju online Članovi Nacionalnog stožera civilne zaštite obratili su se javnosti na redovnoj konferenciji s početkom u 11 sati koju ste mogli pratiti na našem portalu.

Ušli smo u 294. dan koronavirusa u Hrvatskoj. U posljednja 24 sata u Hrvatskoj je 1472 novih slučajeva zaraze, broj aktivnih slučajeva tako je porastao na 22.769.

Više u videoprilogu:

Članovi Stožera odgovarali su i na novinarska pitanja.

Božinović je upitan hoće li se 21. prosinca postrožiti mjere i hoće li se uvoditi propusnice o čemu se dosta špekulira u medijima.

“Od prošle presice vode se intenzivni razgovori i promišlja se o svemu. Ovaj tjedan ćemo imati konkretne informacije kako bi se brojevi počeli spuštati. Znamo da ljude zanima predvidivost mjere, zato smo u nesprestanim smo razgovorima”, kazao je Božinović.

Dodao je i da je Stožer oprezan u svojim najavama, a ovaj tjedan trebali bi precizirati neke stvari kako bi nekoliko dana prije nego što istekne odluka koja vrijedi do 21. prosinca mogli najaviti okvir.

“Mi možemo i danas samo ponoviti da molimo sve sugrađane da se sadrže od okupljanja, putovanja pogotovo za blagdane. Dat ćemo okvir svjesni da nijedna odluka ne može nadomijestiti odluku pojedinaca da ne idu u posjete, da se ne okupljaju ljudi iz vaših kućanstva”, rekao je Božinović.

Tko će preuzeti odgovornost?

Članovi Stožera odgovorili su na pitanje i osjećaju li se odgovornim za trenutnu lošu epidemiološku situaciju.

Božinović je rekao kako rade najbolje što znaju.