LIJEPA PRIČA

IMA 15 GODINA A POKRENUO BIZNIS! Upoznajte Lovru koji proizvodi magareće mlijeko

Idi na originalni članak
Foto: Vijesti.hr

Glavni akter je 15-godišnji Lovro iz okolice Đurđevca

Oglas

A sada jedna uspješna priča iz hrvatske poljoprivrede. Glavni akter je 15-godišnji Lovro iz okolice Đurđevca koji je krenuo u biznis s magarcima i magarećim mlijekom.

Po litri zaradi 200 do 250 kuna, a kako u ovom poslu vidi potencijal, svoje će stado od osam magaraca i proširiti.

Lovro, učenik 1. razreda strukovne škole iz Đurđevca gotovo svaki slobodan trenutak provodi sa svojim magarcima. Svaki dan od njih dobije litru, litru i pol mlijeka, a kako posao za njegove potrebe dobro ide cilj mu je kaže jednog dana imati stado od 20 – 30 magaraca. Prvu magaricu nabavio je prije 5 godina, kad mu je bilo 10.

”Stric je imao prvu magaricu. Znao sam ga pitati: Hoćeš mi ju posuditi? On je rekao neću, to je moja ljubimica, budemo ti kupili. Na kraju sam skupio novce od prve pričesti, otišao je kupiti i onda je krenula ta ljubav”, ispričao je Lovro.

Komentari ga nikad nisu dirali

Uz magarce, Lovro se s 22-godišnjim bratom brine i o stadu od 85 ovaca. Kad brat radi, Lovro s ovcama odradi veći dio. No isto tako i on njemu uskoči kada mora u školu. Vlasništvo i novac nikad nisu problem u njihovoj kući.

”Ako se povećava stado ovaca, povećava se stado ovaca. ako se povećava stado magaraca, povećava se stado magaraca. Nema sad tu razdiobe moji novci, tvoji novci. Većinom su to zajednički novci jer zajedno radimo”, rekao je Tomo Kišiček, vlasnik OPG-a.

Kad je počinjao s magarcima, Lovro se naslušao svakakvih komentara od svojih vršnjaka, no oni ga nikada nisu dirali.

”Jako sam ponosan na sebe. Znali su me zadirkivati kako bi se reklo, ali nema veze. Meni to ne smeta. Meni je jedan čovjek od kojeg sam kupio mužjaka rekao: ‘Oni su se i meni smijali.’ Kasnije kad je on počeo puliće prodavati i magareće mlijeko, onda su svi shvatili kolko je tu više zarade”, rekao je Lovro.

Ako nastavi u istom smjeru, nema sumnje, za nekoliko godina magarce u Podravini poželjet će mnogi.

Vijesti.hr

Exit mobile version