Iz Sindikata zdravstva poručili: ‘Božićnice moraju biti isplaćene do Božića’

Radmila Čahut Jurišić izjavila je u utorak da bi božićnica za radnike u zdravstvu trebala biti isplaćena do Božića te da je tako navedeno i u temeljnom kolektivnom ugovoru za javne službe

Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske Radmila Čahut Jurišić izjavila je u utorak da bi božićnica za radnike u zdravstvu trebala biti isplaćena do Božića te da je tako navedeno i u temeljnom kolektivnom ugovoru za javne službe.

Ocijenila je da je najava Vlade da će božićnicu isplatiti u siječnju nakaradna.

“Božić nije u siječnju nego u prosincu”, ‘podsjeća’ Čahut Jurišić te dodaje kako bi drugačija isplata božićnice, osim u prosincu, značila kršenje prava iz kolektivnog ugovora, što, smatra, nije primjereno pravnoj državi.

Predsjednica Sindikata zdravstva Hrvatske kazala je na konferenciji za novinare da svi ravnatelji u zdravstvu znaju da isplata temeljem kolektivnog ugovora mora biti prije Božića, tj. prije 25. prosinca i da su već osigurali potrebna sredstva.

Iz sindikata, s jedne strane, tražimo od ravnatelja da isplate božićnice, dok, s druge strane, Vlada od njih traži da ne poštuju odredbe važećeg kolektivnog ugovora i da božićnice isplate tek u siječnju, napominje Radmila Čahut Jurišić.
Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari