KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Kome je sve prepušteno obrazovanje naše djece – od primitivnih dužnosnika do nepismenih udruga

O stanju u obrazovanju nešto govori i letak koji smo našli na vratima jedne osnovne škole

Zašto imamo tako zaostali obrazovni sustav i zašto nam djeca na međunarodnim testovima postižu loše rezultate? Zato što imamo zaostale dužnosnike u Ministarstvu obrazovanja i zato što je rezultat njihovog rada uglavnom sramotan.

Tako se osramotio i državni tajnik Matko Glunčić kada je za loše rezultate međunarodnog PISA testa optužio invalide i nacionalne manjine.

Glunčić se zbog ovoga na kraju ispričao priopćenjem u kojem kaže da je “došlo do nenamjerne pogreške”. To je bilo dovoljno njegovu šefu, ministru Pavi Barišiću, ali ne i oporbi.

“To je sramotna, nemoralna i diskriminatorna izjava. On aludira da su za loše rezultate kriva djeca romske nacionalne manjine. 24 sata je prošlo od ove sramotne izjave, nitko nije reagirao. Znači li to da je Glunčić ujedno izjavio i stav vlade? Ako je ovo njegov osobni stav, očekujem da ga ministar obrazovanja smijeni te da intervenira i premijer. Ako se to ne dogodi, bit će jasno da je Glunčićev stav, ujedno i stav Vlade”, rekla je Sabina Glasovac (SDP).

O stanju u obrazovanju nešto govori i letak koji smo našli na vratima jedne zagrebačke osnovne škole. Izvjesna prosvjetno-humanitarna udruga poziva da im se roditelji obrate za pomoć u učenju djece.

obavijest-skola

(FOTO: Vijesti.hr)

Pri tome oni rješavaju probleme koji djecu muće, s mekim ć, a treba im se obratiti SA povjerenjem umjesto S povjerenjem, a pomoć pružaju u prostorijama svoje udruge za koju kažu da je PROSVEJTNO kulturna udruga umjesto prosvjetna. Pri tome za ovakav pravopis imaju odobrenje i Ministarstva prosvjete i Agencije za obrazovanje.
Zoran Šprajc

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari