Iznajmljivači očajni, razmišljaju o snižavanju cijena: ‘Jako ovisimo o vremenskim prilikama’

Foto: RTL

Zbog rezervacija u posljednji trenutak sada i špica sezone za iznajmljivače djeluje zabrinjavajuće prazno

Broj privatnih iznajmljivača s godinama je drastično narastao, a gosti su očito shvatili da mogu birati i za to čekaju zadnji trenutak.

Stoga ne čudi što su brojni apartmani u samoj špici sezone još uvijek bez rezervacija. Neki su zabrinuti i razmišljaju o snižavanju cijena.

Promjenjivo, kišno i tmurno vrijeme obilježilo je predsezonu. Turisti grad razgledavaju naoružani kišobranima i priznaju da su očekivali ljepše vrijeme…

Što kažu turisti?

“Nadali smo se boljem vremenu, ali i dalje je lijepo i dobro je doći na neko drugo mjesto te saznati nešto o ovoj lijepoj zemlji”, kazala je Joy iz Velike Britanije.

Mala kućica u Varošu ipak je ugostila brojne turiste u predsezoni. Za srpanj i kolovoz rezervacije su nešto slabije, ali vlasnica zna da gosti čekaju zadnji trenutak za rezervaciju.

“To su gosti koje se želi micati, vidjeti nešto i doživjeti nešto u što kraćem roku tako da ti gosti ne rezerviraju dva mjeseca unaprijed, jer ne znaju kad će ga imati, takvi gosti su jednom davno bili i više se neće ponoviti”, rekla je vlasnica apartmana Ivana Pavić Milošević.

Upravo zbog rezervacija u posljednji trenutak sada i špica sezone za sve brojnije iznajmljivače djeluje zabrinjavajuće prazna.

Hoteli se puno bolje pune

“Obiteljski smještaj je uvijek rezerviran od strane gostiju koji rezerviraju u posljednje dvije godine last minute putem i to u sve većem postotku i broju. Međutim s obzirom na te last minute rezervacije jako ovisimo o vremenskim prilikama”, kazala je Martina Nimac Kalcina, predsjednica Zajednice obiteljskog turizma HGK Split.

Dok iznajmljivači čekaju rezervacije, hoteli se puno bolje pune.

“Sama špica sezone biti će zasigurno dobra za sve hotelijere, a ovo loše vrijeme na njih ne utječe koliko na privatni smještaj i na kampove jer hoteli obično imaju još i dodatnu ponudu”, istaknula je predsjednica TZ Split Alijana Vukši.

Iznajmljivačima preostaje naoružati se strpljenjem, dočekati sunce, a s njim i goste koje će očito, ove godine najviše rezervirati u zadnji trenutak i s nižim last minute cijenama.

Dragana Eterović

Više u VIDEPRILOGU: