KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA Bitka za Željezno prijestolje: Knez Mislav, sir Milanović i Kraljica

Usprkos najezdi mušketira aktualna kraljica se ne doima posebno zabrinutom

“Mislav od Kuće Kolakušića, Prvi od svog imena, Kralj Hrvatske, predsjednik Republike, predsjednik Vlade, Ministar unutarnjih poslova, Ministar pravosuđa, Euro zastupnik i ćaća svih zmajeva”.

Eto tako su po uzoru na velikaške titule iz Igre Prijestolja društvene mreže prokomentirale sveobuhvatnu kandidaturu novog predsjedničkog kandidata koji želi biti sve i to po mogućnosti, sve odjednom.

I nakon sukoba u HDZ-u, to je druga važna politička posljedica europarlamentarnih izbora: ‘vjetar u leđa za bar trojicu kandidata koji imaju ambiciju skinuti s prijestolja Kolindu od kuće Grabar, prvu od svog imena Kitarović’.

Osim spomenutog kneza Mislava, na njezin tron će gotovo sigurno jurišati Hrvatski suverenisti koje je uspjeh na euro izborima učinio stožernom strankom hrvatske desnice, a raspjevani Miroslav Škoro sve je izgledniji predstavnik njihove kuće.

A kako se na ovim izborima u Igru prijestolja vratila i kuća s Iblerove litice i oni sad žele zasjesti na Željezno prijestolje, pa je gotovo posve sigurno da će SDP dati podršku svom bivšem vitezu sir-u Zoranu Milanoviću.

Ipak usprkos takvoj najezdi mušketira aktualna kraljica se ne doima posebno zabrinutom, ali i dalje uporno izbjegava kada će i hoće li uopće objaviti svoju kandidaturu.
Zoran Šprajc

Više u VIDEOPRILOGU: