ŠTO JE ISTINA?

Je li zaraženi Đoković kršio samoizolaciju i širio COVID? Manevar odvjetnika uvukao ga u nove probleme

Ovdje se Đoković zarazio – tvrde srpski mediji objavljujući fotografije s košarkaške utakmice Crvene zvezde i Barcelone. Photo: Bane T. Stojanovic/PIXSELL

Izgleda da je Đoković bio pozitivan u prosincu, ali nejasno je zašto se onda dan kasnije družio s mladim teniskim nadama

Đokovićevim obožavateljima nelogičan slijed je nebitan jer njihovu potporu i dalje ima. Pred hotelom Park u Melbornu i danas srpska kola, navijači u šajkačama i mnoštvo zastava, a kratko im je mahnuo i sam Novak Đoković. I u Beogradu ponovno skupovi podrške – tata Srđan vodi glavnu riječ, izvještava Amela Čilić za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Znači neće političari odlučivati o tome kada će, da li će ući ili neće ući u u njihovu zemlju. Može odlučivati samo sud, odnosno sudska odluka koja će da se dogodi negdje oko ponoći po našem vremenu“, rekao je Srđan Đoković.

A tada će njegovim odvjetnicima ovaj dokument biti glavni argument – dokaz da se Novak Đoković nije morao cijepiti jer je prebolio COVID. Dokument je potvrdila savezne vlada – ista ona koja mu je kasnije zabranila ulazak, a prethodno je dobio dopuštenje i od lokalne vlade države Victoria, koja se sada ograđuje.

“Ono što smo dosljedno govorili je da je pitanje kako ljudi ulaze u zemlju stvar Commonwealtha i njihovog programa viza”, rekao je Martin Foley, ministar zdravstva savezne države Victoria.

Ovdje se Đoković zarazio – tvrde srpski mediji objavljujući fotografije s košarkaške utakmice Crvene zvezde i Barcelone. Košarkaš Nigel Heyes u to je vrijeme, pokazalo se, bio pozitivan. Bilo je to 14. prosinca, a PCR test je, tvrde njegovi odvjetnici, Đokoviću bio pozitivan 16. prosinca, istog dana kad je popularni Nole u Pošti Srbije počašćen svojim likom na markici na kojoj piše Prvi reket svijeta.

Isti je dan, čini se, sudjelovao i na panelu s ostalim vrhunskim sportašima pričajući o tome kako se postaje prvak. Recimo da je poštu i panel obavio prije nego je dobio rezultate, no pitanje je kako je onda dan poslije dijelio pehare mladim tenisačima na natjecanju Teniskog saveza, strpljivo pozirajući sa svakim bez maske.

Pozovu li se njegovi odvjetnici na to da je Đoković tada prebolio koronu ovo bi im mogao biti puno veći problem.

Za većinu srpskih medija dileme nema – Novak Đoković zadržan je zbog propusta organizatora, ali i politike, u Australiji, zemlji s najrigoroznijim i najduljim lockdownom u kojoj su uskoro su izbori – nitko si ne može dozvoliti skandal.

“Imao je sva uvjerenja da mu je viza uredna i samouvjereno je najavio odlazak u Melbourne. Tijekom 24-satnog leta stvari su se dramatično zaokrenule i njegov je dolazak postao politički vrući krumpir između vlade Viktorije i Savezne vlade koje su se obje željele osloboditi odgovornosti za njegovu vizu“, rekla je Svetlana Kovačević iz srpske gospodarske komore u Australiji.

Novak Đoković već je tri dana u ovom melburnškom hotelu zajedno s ostalim imigrantima njegova viznog statusa, daleko od smještaja u kakvom obično odsjeda, pa traži svoja prava. Jučer, na pravoslavni Božić nije uspio dobiti blagoslov svećenika koji je zatražio, danas traži da ga se do saslušanja premjesti u kuću s teniskim igralištem i svojim kuharom, izvještava Amela Čilić za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari