NA ULAZU U SPLIT

Jedan od najopasnijih rotora u zemlji dobio je semafor – hoće li se smanjiti broj prometnih nesreća?

Novost za vozače je i da je aktiviran i treći vozni trak u rotoru

Jedan od najopasnijih rotora u zemlji, onaj na ulazu u Split, kroz kojeg dnevno prođe i do 40 tisuća automobila, konačno je dobio semafore koji bi trebali povećati sigurnost vozača.

Više u VIDEOPRILOGU:

Zbog potrebe privikavanja na nove okolnosti, tjedan dana semafor je radio u žuto trepćućem načinu rada, a od poslijepodne je pušten u rad. Novost za vozače je i da je aktiviran i treći vozni trak u rotoru koji dosad nije bio u funkciji pa su ga vozači često koristili kao mjesto za zaustavljanje, donose RTL-ove Vijesti.hr

U Splitu nas, u neposrednoj blizini rotora, čeka i Jelena Tešija.

Jelena, kakva je trenutačna situacija, stvaraju li se gužve?

Trenutačno se promet odvija normalno, treba imati u vidu kako je petak poslijepodne, tako da će pravi test dobiti u ponedjeljak u jutarnjim satima. Tada će se vidjeti njihova funkcionalnost. Bit će veći priljev vozila tada.

Sa mnom je Neven Matijević, rukovoditelj poslovne jedinice Split.

Kako ste zadovoljni radom semafora? Kako funkcioniraju?
“Zasad nema velikih gužvi, očekivano funkcioniraju, uz pomoć policije u Splitu. Važno je naglasiti da se upravljanje semaforskih sustava izvršava putem videodetekcije i ovaj dio prometa koji se odnosi na skretanje putem Mravincima i putem Solina se regulira putem videotekcije. Kad se nakupi dovoljan broj vozila zaustavlja se glavni smjer i propuštaju se ova vozila. Treba naglasiti da je pušten dodatni desni prag koji će smanjiti gužvu”

Ovo je tek jedno od rješenja? Što još očekujemo?
“Pri kraju je dostupan odabiran na javnom nadmetanju na izvođenju radova na  raskrižju, na Mravničkoj rampi prema Matoševoj ulici prema Solinu i što će sve razveseliti je ta “zapadna” rampa gdje će se omogućiti da nesmetano dvije trake idu prema centru Splita, a dio koji ide prema luci nesmetano će prometovati dalje”, rekao je Neven Matijević.

Ova semaforizacija će značiti i manji broj prometnih nesreća koje su tu bile učestale.

Jelena Tešija/RTL/Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari