KOLINDINA GODINA: Između ostalog hranila je deve, pekla kolače pred kamerama i igrala robotski nogomet s djecom

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Po izboru američkog časopisa Forbes – ove godine izabrana je među najmoćnijim ženama svijeta

Oko Agrokora se u ovoj godini angažirala i Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović koja se od danas za ovu godinu povukla iz javnosti. neočekivano zaključuje turbulentnu godinu koja joj ipak nije srušila popularnost.

Hranila je deve. Pekla kolače pred kamerama. Igrala robotski nogomet s djecom. Kolinda Grabar Kitarović ove je godine privremeni ured nekoliko puta selila po županijama. Na svim putovanjima, pozornost su privlačile i njezine haljine.

Osim već tradicionalnog putovanja u Ameriku, bila je u Kuvajtu. Irskoj. Kataru. Australiji. I Novom Zelandu.

O Ini je pričala s mađarskim i ruskim predsjednikom. Dva puta susrela se i s Donaldom Trumpom. Na summitu NATO-a u Bruxellesu progurala se čak i do prvog reda. A potom ga pozvala u Hrvatsku.

“Pozvala sam ga u posjet Hrvatskoj. On je pokazao doista iznimno zanimanje i rekao da bi volio doći u posjet”, kazala je.

Odnosi Hrvatske i Srbije ove godine mijenjali su se više puta: Ne trebamo jedni drugima glumiti prijateljstvo, još će puno vode proči Dunavom i Savom prije nego budemo prijateljske države”.

Samo dan kasnije, na inauguraciji Aleksandru Vučiću stigla je s brošem Hrvatske u srcu – i drugom porukom.

“Došla sam doista s velikom radošću i velikom nadom, želim da danas bude prekretnica, novi korak u odnosima Hrvatske i Srbije”, kazala je tada.

Žestoko je predsjednica kritizirala i način rada Vlade. Najviše oko strukturnih reformi i demografskih problema.

“Mi smo u izvanrednom stanju i traže se izvanredne mjere”, poručila je. Obljetnica Vukovara u studenom, malo ih je zbližila…

Iako su u koloni sjećanja bili bez ikakve komunikacije. čak su i na Ovčaru išli odvojeno. A zbog požara i ove izjave: “Moje osobno mišljenje je i da je vojska na teren mogla izaći ranije”, izjavila je. Ministar Krstičević dao je pa povukao ostavku, nakon čega su se odnosi popravili.

Oni najmlađi napisali su joj i pjesmu – “Naša predsjednica prava je dama, tako kaže moja mama…neka još puno ostane sa nama i bit će sretna cijela Hrvatska”.

Po izboru američkog časopisa Forbes – ove godine izabrana je među najmoćnijim ženama svijeta.
Ivana Ivanda Rožić

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari