ŠOKANTNA SNIMKA: Svi detalji oko vjeroučitelja koji je između ostalog prijetio streljanjem bivšem predsjedniku Mesiću

I ponovno – najveće žrtve u svemu – su djeca

Objavljena je šokantna snimka vjeroučitelja iz jedne zagrebačke škole. Uz ostalo, prijeti strijeljanjem bivšem predsjedniku Mesiću. Od objave nije prošlo više od dva sata – a istragu pokreće ministrica obrazovanja, od govora mržnje ogradila se Crkva, a vjeroučitelj je završio s izvanrednim okazom. Budući da se uključila i policija – prijeti mu i zatvorska kazna.

Psovke, uvrede i poziv na linč na satu vjeronauka u osnovnoj školi.

“Za ovo bi trebalo objesiti dva bivša predsjednika i jednu ministricu vanjskih poslova, ali odmah po kratkom postupku”, kazao je Krešimir Bagarić, vjeroučitelj OŠ Matije Gupca u Zagrebu.

“Dogodila se situacija u kojoj je vjeroučitelj zlouporabio povjerenje koje mu je dano da uči i odgaja mladost učinio je nešto što vrijedi svakakoga prezira.BLIC On će dobiti izvanredan otkaz ugovora o radu”, kazala je Ljiljana Klinger, ravnateljica OŠ Matije Gupca.

Vjeroučitelj Krešimir Bagarić na snimci govori da Stipu Mesića i Vesnu Pusić treba ubiti, Hrvate naziva glupim i bijednim narodom, a hvali Ratka Mladića Snimka je šokirala i ministricu Blaženku Divjak.

“Ovakav govor mržnje i način izražavanja nema mjesta u javnom prostoru bilo gdje, a kamoli ne u školi”, kazala je Blaženka Divjak, ministrica znanosti i obrazovanja.

U izboru vjeroučitelja škola nije samostalna, dodjeljuje im ga katehetski ured koji se ograđuje od spornih izjava. Ured izražava žaljenje što je vjeroučitelj zloupotrijebio nastavu vjeronauka. Povjerenstvo Zagrebačke nadbiskupije za dodjelu mandata vjeroučiteljima razmotrit će slučaj i odlučiti o daljnjim postupcima.

“Nema bjednijeg naroda od hrvatskog naroda”, kazao je Bagarić, vjeroučitelj Osnovne škole Matije Gupca.

Da se ovakvo nešto može događati u školi – zaprepastilo je i građane.

“Sasvim neprimjereno, takvim osobama, tome nije mjesto u školi”, smatra Ana.

“Nije primjereno djeci pa od malih nogu pa od vrtića takve stvari im stavljat u glavi. trebalo bi ga maknuti”, smatra Nada.

I ponovno – najveće žrtve u svemu – su djeca.
Zorana Čičak

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari