KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA Manolić je demonstrirao kako izgleda nastup pravog glumačkog asa, žive legende glumišta

I za kraj, vijesti iz kulture. Amaterska kazališna skupina koja nastupa pod nazivom “Saborsko istražno povjerenstvo” u Saboru je održala svoju drugu predstavu

Kazališna trupa sastavljena uglavnom od naturščika danas je kao gosta na svoju predstavu pozvala doajena hrvatskog glumišta 97-godišnjeg Josipa Manolića. Pred gospodinom Manolićem i televizijskim kamerama glumili su istražitelje koji tobože rješavaju neki važan slučaj.

Gospodina Manolića i kazališnu publiku pokušali su impresionirati ozbiljnim i zabrinutim glasom i pitanjima koja su sugerirala povijesnu važnost njihove misije.

Kazališni kritičari odmah su primjetili da je za takvu amatersku skupinu to možda ipak bio preambiciozan glumački zadatak, obzirom da je gospodin Manolić u životu odigrao više uloga nego što su oni promijenili pelena.

Premda zbog poodmakle dobi nešto slabije čuje, a čuje samo ono što želi čuti, i kaže samo ono što želi kazati, g. Manolić je demonstrirao kako izgleda nastup pravog glumačkog asa, žive legende glumišta koja je na kraju opčinila i svoje mlade kolege.

Jer premda su se u početku podsmjehivali njegovoj visokoj životnoj dobi, na kraju su sjeli kraj njega želeći upiti svaku njegovu riječ s nadom da će dio te velike karizme preći i na njih i da će i sami jednom igrati velike uloge.

Neće, jer za to treba imati talenta kojeg nemaju, ali pogledajmo nekoliko isječaka iz tog današnjeg igrokaza.

Zoran Šprajc

 

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari