KOMENTAR ZORANA ŠPRAJCA: Nema boljeg posla nego kad nešto jeftino kupiš pa skupo prodaš, za to vam treba partner koji se uopće ne razumije u posao

Nema boljeg posla nego kad nešto jeftino kupiš, potrošiš i onda skupo prodaš, za to vam treba partner koji se uopće ne razumije u posao, a to je – Hrvatska

Već smo davno u Direktu rekli da će Mađari vrlo rado vratiti Inu nazad Hrvatskoj, naravno ako za nju damo više nego što smo dobili.

Jer nema boljeg posla nego kad nešto jeftino kupiš, potrošiš i onda skupo prodaš. Naravno, za takav posao vam treba partner koji se uopće ne razumije u posao, a Hrvatska je dokazano, idealan takav partner.

Pa nam je premijer Andrej Plenković nakon sastanka s kolegom Viktorom Orbanom iz Budimpešte sav ozaren javio kako je Mađarska spremna pomoći Hrvatskoj da otkupi dionice Ine od Mola. Orban je to potvrdio, samo je dodao da to mora biti pošteno, a kad Orban kaže pošteno, znači skupo.

(Foto: RTL Direkt)

“Mađarska država je spremna pomoći proces da Hrvatska otkupi MOL-ove dionice u INI, mi na tome radimo. Politička volja je jasna, a stvar je da se pronađe model koji bi bio pravičan i s obzirom na dosadašnja ulaganja s mađarske strane, a i na realnu procjenu vrijednost, i cijenu tih dionica kompanije u ovom trenutku. Ovaj je sastanak bio dobar s te strane”, poručio je premijer.

“Ako više ne želite vidjeti MOL u Hrvatskoj, spremni smo na pošten dogovor, spremni smo vratiti Inu. Ali mora biti pošteno, i nadam se da će to biti čim prije, kako bi opert krenuli u dobrom smjeru na svim razinama. To je glavno pitanje. Sva ostala međunarodna pitanja su povezana s tim. Kad se riješimo ovog toksičnog pitanja između naših zemalja, opet ćemo odlično surađivati na sve ostale načine. Ja to podržavam i sretan sam da je hrvatski premijer spreman surađivati po tom pitanju”, rekao je Orban.

Eto, jesam rekao, naravno da je Orban sretan, tko ne bi bio sretan kad radi biznis s hrvatskom državom.

Zoran Šprajc

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari