SVE U FUNKCIJI DO LJETA

Video | Konačno spojen: Most Ston posljednji je objekt obilaznice od Pelješkog mosta. Pogledajte kako izgleda!

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Dvadeset pet kilometara nove dionice koja će spojiti Hrvatsku poprima svoj konačan oblik. Deset posto trase otpada na Debeli brijeg. U njemu se radi i nedjeljom

U najdužem tunelu na pristupnim cestama završena je sekundarna betonska obloga, a za prolazak automobila sve bi trebalo biti spremno do srpnja.

Mostovi Dumanja Jaruga I i II sada su spojeni, počinje opremanje kolničke konstrukcije. Sve to u rukama je austrijskih izvođača radova – od Pelješkog mosta do čvora Zaradeže na kojem je smješten i centar za kontrolu prometa, izvještava Andrea Žarak za RTL.hr.

Više pogledajte u video prilogu Andree Žarak za RTL:

“Na ovome videozidu, pomoću kamera na trasi, pratit će se stanje prometa isto tako biti će moguće reagirati u određenim eskalacijama”, rekao je inženjer Hrvatskih cesta Davor Perić.

Grčki izvođači ubrzali su radove na 10 kilometara Stonske obilaznice, što uključuje i završetak vijadukta Prapratno nakon kojeg će promet ići starom cestom.

“Vozači će se na ovome dijelu moći isključivati prema mjestu Ston, a isto tako isključivati prema novoj dionici prema mostu Pelješac, ali isto tako i na postojeću Pelješku cestu prema Orebiću”, kaže Perić.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Moglo bi to stvoriti gužve u Stonu. Posljednjih osam kilometara obilaznice probit će rok. Razlog – most Ston. Spojen šest mjeseci kasnije.

“Vrlo mi je drago što je napokon zadnji dio spojen i što će napokon cesta koja povezuje ostatak Hrvatske biti u funkciji”, rekao je Dubrovčanin Marko Keso.

“Malo je nešto čudnovato, ali dobro. Neuobičajeno je , ali će se ljudi naučiti. Lijepo izgleda imat će svoju namjenu i zato je stavljen, bez njega ne može”, smatra Ivo Peričević iz Trstena.

“Ja mislim da će biti jako zgodan, i zgodan i jest. Ja sam ga vidjela s ove ponte odi. Nisam bila blizu njega, ali  bit će dobro”, kaže Neda Žile iz Stona.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Na Pelješkom mostu ostali su još manji zahvati. Uređuje se odmorište, Komarna je dobila novi ulaz, ali i turističku atrakciju.

“Ova sezona ima jako dobre najave, nadam se da će tako i ostati, a uz Pelješki most i spajanjem s najjužnijim dijelom Hrvatske i sa svom ponudom, vinarijama i otocima što ćemo dobiti mislim da nema straha za ovu sezonu”, rekao je Ivo Jerković, predsjednik Mjesnog odbora Komarna.

Da će Pelješki most ovo ljeto biti u funkciji potvrdila je i Europska komisija koja otvaranje očekuje oko sredine srpnja, izvještava Andrea Žarak za RTL.hr.

Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari