Krećete na produljeni vikend? Evo kakvo će vrijeme biti sljedećih nekoliko dana

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL

Povremeni pljuskovi i grmljavine, najčešće u subotu i nedjelju, mogući su i na sjevernom Jadranu

Mnogim je Hrvatima danas počeo produljeni vikend. U skladu s tim, zanima ih i vremenska prognoza. Kako je javio RTL-ov meteorolog Nikola Vikić-Topić, ostaje nam većinom sunčano i vruće, osobito na moru, dok će na kopnu ipak biti povremenih pljuskova i grmljavine, najčešće u subotu i nedjelju, a samo je poneki tad moguć i na sjevernom Jadranu.

Pročitajte cijelu prognozu Nikole Vikić-Topića:

Od nedjelje će na moru zapuhati i umjerena do jaka bura. Dakle, zapravo su najbolji dani za provesti vani – sutra i prekosutra iako niti ovi drugi neće biti strašni.

Naime, atmosfera je i dalje pomalo nestabilna. Sjevernije od Hrvatske posljednjih se dana često premještaju fronte, a tako će biti i idućih dana.

Sutrašnje će prijepodne biti sunčano, tek ponegdje na kopnu uz kratkotrajnu maglu i malo oblaka. Puhat će slab jugozapadni vjetar. Temperatura, ona najniža, na kopnu između 14 i 18, a na obali od 20 do 22.

Povoljnije biometeorološke prilike

Poslijepodne u središnjoj Hrvatskoj također pretežno sunčano, ali uz nešto više oblaka, pa su ponovno mogući kraći lokalni pljuskovi. Vjerojatniji su u Zagorju, Međimurju, Podravini i Bilogori. Ostaje vruće i sparno, oko 31 Celzijev stupanj, sa slabim vjetrom.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu također sunčano, vruće i sparno, no ovdje je i nešto veća mogućnost za pljuskove. Vjetar će biti slab, a temperatura od 30 do 32.

U Dalmaciji poslijepodne ostaje sunčano i bit će podjednako vruće kao danas. S time da će tu vrućinu maaalo olakšavati slab do umjeren maestral. Temperatura oko 31.

Na sjevernom Jadranu sunčano, vruće i sparno. U unutrašnjosti Istre ponovno će biti kraćih pljuskova. Vjetar slab jugozapadni, a temperatura oko 30. U Gorskom kotaru i Lici više sunca i toplije nego danas, uz manju mogućnost za pljuskove, ali ne možemo ih isključiti, osobito na sjeveru.

U petak na kopnu sunčano i vruće, s time da je poslijepodne i navečer moguć lokalan poneki pljusak. U subotu i nedjelju nestabilnije, pa će pljuskovi biti češći, a i temperatura će se malo sniziti. Sljedeći tjedan počinje stabilnije.

Na moru u petak vedro. Onda za vikend nešto promjenjivije i oblačnije, pa su u noći sa subote na nedjelju mogući pljuskovi, osobito na sjeveru. U subotu će puhati jugo, a od nedjelje tramontana i bura. Temperatura oko 32.

Uz sunce i malo viši tlak zraka, iduća će dva dana imati i povoljnije biometeorološke prilike. Samo bismo u najtoplijem dijelu dana svi mogli osjećati blagi umor i manjak energije. Sa željom da toga bude što manje, a smiješaka što više, uživajte u produljenom vikendu!
Nikola Vikić Topić

Više u VIDEOPRILOGU: