KRSTARENJE IZ NOĆNE MORE: U olujnom moru pokvario se motor na kruzeru s 1300 ljudi, helikopteri izvlače ljude

Na moru puše jaki vjetar od 38 čvorova

U tijeku je evakuacija oko 1300 ljudi koliko ih se nalazi na kruzeru kojemu se u vrlo lošim vremenskim uvjetima na zapadnoj norveškoj obali sinoć pokvario glavni motor. Do sada je, kako javljaju norveški mediji, spašeno gotovo 400 osoba.

Luksuzni brod Viking Sky poslao je poziv upomoć u subotu. Brod je nemoćno plutao po moru dok ga je oluja nosila prema stijenama. Akciju prati olujno more. Kako piše CNN, valovi su veliki između šest i osam metara.

Spasilačka služba je izvijestila da brod “Viking Sky” pluta prema kopnu, nakon što je kapetan broda uputio poziv upomoć.

Cijelu noć je trajala akcija spašavanja u kojoj je sudjelovalo pet helikoptera. Tijekom noćašnjeg spašavanja pokvario se i jedan spasilački brod pa su dva helikoptera preusmjerena i poslana da s njega spašavaju ljude.

Kruzer je u vlasništvu tvrtke “Viking Ocean Cruises” i dio je grupe “Viking Cruises” koju je osnovao norveški milijarder Torstein Hagen.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=2Wo2ENfAGuQ

Prema plovilu su upućeni helikopteri i drugi brodovi, a na kopnu su u stanju pripravnosti sve relevantne službe, objavila je policija.

Na moru puše jaki vjetar od 38 čvorova.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari