LIJEPA PRIČA: Otkrivamo tajnu uspjeha tvornice kamp-kućica iz Labina

Bili su na rubu propasti, a onda se sve okrenulo i jedan vjerni naručitelj spasio je talijansku firmu

Prije nekoliko mjeseci izgledalo je da su na rubu propasti, a danas posluju s dobitkom. Talijanska tvrtka koja u Labinu proizvodi kamp-kućice digla se iz pepela, a vlasnici pritom nisu zaboravili na radnike.

Danas rade ubrzanim tempom kako bi pokrpali preostale rupe, ali zato su dobili povišicu na plaću od 9 posto, božićnicu od 350 kuna te mjesečnu stimulaciju od dodatnih 350 kuna.

“Ovo je model kućice Jasmine koja spada u liniju Prestiž. Trenutno je jako aktualna kućica Jasmina iz tog razloga što smo u 35 metara kvadratnih uspjeli staviti tri sobe te dva kupatila od kojih su dvije bračne sobe i jedna dječja soba”, pojašnjava Nina Sirotić Tofetti iz CR Abitare.

Ove mobilne kućice namijenjene najvećim hrvatskim turističkim lancima proizvodi svega osamnaest radnika u ovoj labinskoj hali. Pred nekoliko mjeseci bilo ih je četrdeset. Došli su u probleme jer je veliki naručitelj iz Italije kasnio s plaćanjem.

“Znači nismo znali što će biti s nama. Jednostavno došli su kamioni, znači kako je bilo u medijima, krenulo se odvoziti materijal, mi nismo imali informacije”, priča sindikalni povjerenik Edvin Mujkić.

Sindikati su smjesta reagirali, a situacija se okrenula naglavce.

“Zbog toga smo i izašli u medije s informacijom da smo zabrinuti za situaciju i da se vjerojatno firma zatvara, međutim situacija se gotovo pa preko noći preokrenula”, prokomentirala je Marina Cvitić iz Sindikata Istre i Kvarnera.

“Nikad nije bilo riječi o zatvaranju firme. Znači događalo se to da je trebalo doći do neke neizbježne reorganizacije”, zaključit će Toffeti.

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Situaciju je preko noći preokrenuo jedan vjeran naručitelj koji je u najtežem trenutku naručio veliku količinu mobilnih kućica i tako spasio labinski pogon i desetke radnih mjesta.
Ivan Dobran

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari