Protekli vikend u znaku obilnih oborina: U Istri vatrogasci intervenirali više od 50 puta

Photo: Dusko Marusic/PIXSELL

Obilne oborine zadavale su muku nadležnim službama diljem Hrvatske, a najgore je prošla Istra

U nedjelju navečer, vodostaj rijeke Save porastao je nekoliko metara uslijed topljenja snijega kao i većim kišnim oborinama te se uslijed toga izlila iz korita. Obilne oborine zadavale su muku nadležnim službama diljem Hrvatske, a među najgorima je prošla Istra.

Naime, cijelu subotu i dio nedjelje se oko 150 vatrogasca iz cijele Istre, uz ostale i članove DVD-a Raša, Labin, Rabac, Kršan Pićan i Žminj borilo s oborinama i poplavama.

Kako javlja Glas Istre, već u subotu je cijela Istra poplavila, a vatrogasci su imali oko 80-ak intervencija, od čega samo u Puli više od 50. Kako je potvrdio zapovjednik istarskih vatrogasaca i načelnik stožera Civilne zaštite Dino Kozlevac, najčešće su se ispumpavali poplavljeni objekti i šahtovi što je bilo zapravo 95 posto intervencija.

Što se tiče Pule, zapovjednik pulskih vatrogasaca Klaudio Karlović potvrdio je da su se vode morali rješavati i u nedjelju. U nekim mjestima stvarala su se jezera u podrumima, a zaprimali su dojave i na građevinskim parcelama na kojima su gradnje u toku…