LJEPOTOM ZA VATROGASCE! Frizerke iz cijele Hrvatske organizirale dobrotvornu akciju za obnovu jadne vatrogasne opreme

Slike i snimke s požarišta potakle su dvije mlade Slavonke da organiziraju humanitarnu akciju ‘Ljepotom za vatrogasce’

E sad, kako ljepotom, tako što su okupile oko 90 svojih kolegica kozmetičarki, frizerki, pedikerki, manikirki, iz cijele Hrvatske koje su danas dotjerivale splićanke i splićane a sav prihod donirale splitskim vatrogasnim dobrovoljcima. Prikupile su 21.800 kuna.

Nova frizura, masaže, geliranje noktiju u Splitu, a sve za vatrogasce.

“Organizirali smo tu akciju iz razloga što je ovo jednostavno humano i iz čistog srca. Naime imamo kolegice i prijatelje iz cijele Dalmacije i jednostavno kolegica i ja nismo mogle gledati sve ovo iz Osijeka, a da sjedimo skrštenih ruku”, rekla je Kristina Karner, organizatorica humanitarne akcije Ljepotom za vatrogasce.

Cilj akcije Ljepotom za vatrogasce je prikupiti dovoljno sredstava za njihovu novu prijeko potrebnu opremu.

“Radimo obrve, radimo ekstenzije trepavica, uljepšavamo ljude”, dodala je Kristina Karner, organizatorica humanitarne akcije Ljepotom za vatrogasce.

Među njima je i frizer Ante, kojem je osim podrške kolegicama, važan i cilj akcije.

“Na kraju krajeva ipak je to za naše vatrogasce koji su mukotrpno branili Split od vatre i ostale predjele”, reko je Ante, makeup artist/frizer.

Građani su u velikom broju čekali na tretmane.

“Sigurno da im treba pomoć, oni su se pokazali u ovo vrijeme baš kad treba. Mogli ste se ošišati bilo gdje, a vi ste odlučili baš tu ? Baš tu”, rekla je Katarina , Posedarje.

“Pa evo učinilo mi se zgodno ovdje doć potpomoć ovu akciju prikupljanja sredstava za naše vatrogasce”, rekla je Lara, Split.

I dok je akcija hvalevrijedna, jedna zamjerka ipak postoji, vatrogasci se pitaju zašto je inicijativa kozmetičara brža od lokalnih i županijskih vlasti?

“Mi nismo baš skloni donacijama jer imamo svoja neka sredstva koja bi trebali dobivat od grada, skloniji smo da nam donacije dolaze iz proračunskih sredstava koja su za nas osigurana”, reko je Dalibor Radnić, predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Split.

Svi novci od ove akcije ići će u ruke vatrogasaca, iste one kojima brane sugrađane i imovinu od plamena i iste one koje na potez države još uvijek čekaju.
Ema Bašić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari