Ljeto je prošlo, no ne i turistički prihodi: Jadran bilježi najuspješniju posezonu dosad

Početak jeseni ne znači i kraj sezone, jer ova rujanska posljednjih je godina daleko najbolja. Gosti uživaju diljem Jadrana, a na ruku ide i ugodna temperuatura mora

Od ljetne vreve umorno more posljednjim snagama grli turiste, ali upravo takvo njima je najljepše.

Temperature su u Rapcu, kažu, idealne.

“Super je i u moru i vani, tako da ja sam zadovoljan”, kaže Robert iz Slovenije.

Zadovoljni su i ugostitelji. Konačno su stigli potrošači. Na meniju posve drukčija hrana nego u špici. Rujanski gosti traže samo najbolje.

“Prekrasno je, hrana je odlična, obožavamo friško ulovljenu kvalitetnu ribu.
Uživamo. Sada je najljepše”, izjavio je Bart iz Francuske.

“Sada su većinom malo stariji ljudi, financijski su neovisni, tako da troše i malo drukčije nego u sezoni”, kaže ugostitelj Rešar Ašari.

Ugodna transformacija iz ljeta u jesen polako dolazi kraju, jer već krajem ovog tjedna u većini Lijepe naše temperature će se drastično spustiti.

“Lijepo vrijeme dolazi kraju. U kopnenom području suho i toplo će se zadržati još samo sutra i prekosutra, u nedjelju već stiže kiša, a zatim i zahladnjenje. Na moru će kiša u Rijeci krenuti već u petak, a u subotu će se proširiti na većinu Jadrana. Nakon toga stiže bura koja će ohladiti i zrak i more”, rekla je RTL-ova prognostičarka Dunja Mazzocco Drvar.

“Zadovoljni smo, sezona je dobro odrađena, produžena u odnosu na lani recimo, možda se produžila desetak, petnaest dana više nego lani”, Valter Karlović, vlasnik privatnog smještaja.

“U postocima je nešto bolja sezona, ima više noćenja i financijski izgleda bolje”, dodao je.

Jadran kao dobar domaćin brojnim turistima, prema svom gostu ljetu – jesen je jednako gostoljubiva. Rezultat – posljednjih godina najuspješnija posezona.

Ida Balen

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari