MAJKA PRETUČENE LORENE: ‘Dok on šeta po Kalelargi, moja kći je u strahu i zatvorena u kući’

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Lorenina majka kaže kako i dalje prima prijetnje putem lažnih profila na društvenim mrežama

 

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Majka pretučene Zadranke Lorene kazala je kako ona u srijedu nije mogla doći na prosvjed protiv puštanja Daruvarca na slobodu jer je još uvijek u lošem zdravstvenom i psihičkom stanju. U siječnju je čeka nova operacija, a trenutno je čuva policija.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Lorenina majka kaže kako i dalje prima prijetnje putem lažnih profila na društvenim mrežama. Traži da se Darku Kovačeviću, koji je osumnjičen za nanošenje teških ozljeda njezinoj kćeri, sudi za pokušaj ubojstva.

“Prestrašena sam, hvala svima što ste tu. Lorena je imala suicidalne misli, stvarno ste je digli.. Hvala vam što ste nam pomogli. On je nju mrcvario pola sata, to nisu tjelesne ozljede. Prošle smo zajedno tri operacije još nas jedna čeka u siječnju. Boji se jako. Policija ju čuva. Još joj je glava nateknuta i ne smije izlaziti iz kuće. Prijetnje stalno dobivamo, s lažnih profila na društvenim mrežama i na telefonske pozive. Jedan je zaprijetio mojim sprovodom. Očekujem da se promijeni zakon i da se stane na kraj zlostavljanju ženama. Četiri mjeseca nije bilo ročišta, u studenom sam poslala mail predsjednici jer se ništa nije dogodilo. Njegove će se žrtve skrivati u svojim domovima, a on će se svima rugati sa slobobode”, poručila je Lorenina majka te zahvalila svima na podršci.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

“Spasili ste moje dijete od smrti”, rekla je.

Prosvjed protiv Daruvarca: ‘Tražimo da mu se sudi za pokušaj ubojstva’

Članovi Facebook grupe “Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce” koja broji gotovo 2500 članova organizirali su prosvjed i skup podrške djevojci koju je pretukao Darko Kovačević “Daruvarac”. Prosvjed je zakazan danas, od 15 do 16 sati, na Narodnom trgu, a nazvali su ga “Mirno okupljanje protiv pravosuđa koje štiti nasilnike”.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

“Nema govora mržnje i nikakvih prijetnji, mirno smo okupljanje i nećemo se spuštati na njihovu razinu. Nismo politički skup, svi smo tu zajedno, tako da nema nikakvih političkih i ideoloških izjava. Nema nasilja, tu smo da se pokažemo da nas ima, da nismo zadovoljni situacijom, a ne da radimo nerede….”, poručuju u Facebook grupi “Protiv pravosuđa koje štiti kriminalce”.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

“Dosta je života u nasilju, želimo da djeca kroz primjere nauče da ne vrijedi ona tko se tuče taj se voli, da nasilje u vezama i braku ne doživljavamo, da smo tu za Lorenu i sve ostale žene koje su diživjele nasilje, želimo poručiti da ne podržavamo nasilje. Želimo pokazati političarim ad ase zgražamo nad zakonima koji se ne provode. Želimo promjene”, poručila je predstavnica inicijative.

Prosvjednici nose transparente s natpisima: “Kakav je miris krvi na vašim rukama”, “Jedna si od nas”, “Prava za sve”.

“Nije normano da je dečko, suprug, partner, zlostavljao svoju parnericu. Dosta nam je. Dosta nam je društva u kojem je pravo zaboravilo što je pravda. Tome treba stati na kraj. Ne želimo sustav putem kojeg se nasilnici mogu zaštititi. Jučer je to bila Lorena, danas može biti bilo koja od nas”.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Zahvalili su se Loreni i njezinoj majci što su progovorile i time zaštitile sve one koje trpe nasilije.

“Odbijamo da ovaj nasilan čin bude opravdan i zahtjevamo da ovaj nehumani čin bude okarakteriziran kao pokušaj ubojstva. Zahtjevamo osobnu i pravnu pomoć za sve žrtve nasilja. Adekvatnu pomoć za žrtve i kaznu za nasilnike. Odbijamo zataškavanje nasilja, odbijamo zatvaranje oči na nasilje”, poručili su prosvjednici.

Photo: Dino Stanin/PIXSELL

Potom je krenulo javno iščitavanje priča zlostavljanih žena.

Vijesti.hr

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari