Masovna tučnjava trgovaca u centru Rovinja postala hit na internetu!

Rovinjani se ne usude stati pred kamere jer, tvrde, nekoliko klanova vlada Rovinjem

Snimka masovne tučnjave usred bijela dana u srcu Rovinja zapalila je društvene mreže!

Uzavrele su strasti između desetak pripadnika romske nacionalne manjine, a situaciju je pokušao smiriti Hamdija Seferović, poznati pobjednik Big Brothera.

To mu nije skroz pošlo za rukom pa je stvar došla do policije koja je podignula pet kaznenih prijava.

Zbog nervoze oko lošijeg prometa u sezoni poletjelo je nekoliko šaka usred bijela dana u središtu Rovinja. Radi se o obitelji pobjednika Big Brothera Hamdije Seferovića koji je pokušao smiriti situaciju. Žali zbog njihova ponašanja, ali tvrdi kako je vijest toliko odjeknula isključivo zato što se radi – o Romima.

“Mi kao nacionalna manjina, s oproštenjem što ću se izraziti ovako javno na televiziji, i kad prdnemo to smrdi više nego bilo što i bilo čije”, kaže Seferović.

Rovinjani se ne usude stati pred kamere jer, tvrde, nekoliko klanova vlada gradom, a sami Rovinjani su im to omogućili prodajom ili iznajmljivanjem poslovnih prostora. Policija potvrđuje kako je ovo izolirani slučaj te da je stanje sigurnosti bolje nego lani. Turisti se osjećaju sigurno.

“Iz moje perspektive mogu reći da nikakvih problema nisam do sada imao”, kaže Aleš Štefe iz Slovenije.

“Takve stvari se ne trebaju događati ne na javnim mjestima”
“Osjećamo se vrlo sigurno ovdje, možemo se slobodno šetati i noću, tako da je sve u redu”, tvrdi Yafez iz Njemačke.

U Ulicu Carera u proteklim je mandatima uloženo više od 30 milijuna kuna s idejom da postane reprezentativno srce Rovinja.

“Da nudi autohtone proizvode, da se zna zakonski koliko može biti tekstila, koliko može biti brendiranih prodavaonica, ali i da zažive stari zanati”, kaže Suad Salkić, gradski vijećnik Grada Rovinja.

To je u interesu i svim trgovcima i ugostiteljima pa Hamdija ponavlja:

“Takve stvari se ne trebaju dešavati ne na javnim mjestima u središtu grada, ne u parkovima, apsolutno nigdje jer takve stvari se trebaju rješavati mirnim putem, za stolom.”

Po takvom suživotu je Istra i poznata, a ne po ovakvim prizorima.
Ivan Dobran

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari