Miljenica nacije, Riječanka Mila stigla u SAD: Evo što će se događati dalje s njom

Photo: Marko Prpic/PIXSELL

A svi mi malenoj Mili želimo brz i uspješan oporavak!

Miljenica nacije, Mila Rončević u ovom trenutku je sa svojim roditeljima sletjela u Philadelphiju. Na put su krenuli rano jutros iz Rijeke za Zagreb, a onda zrakoplovom prema Americi.

Iz bolnice im je sinoć potvrđeno da će obaviti transplantaciju koštane srži i dvije kemoterapije, a uz to liječnici traže i najbolje moguće rezervno rješenje u bilo kojem drugom bolničkom centru na svijetu. Umorne roditelje i raspoloženu Milu u zračnoj luci i osoblje aerodroma i putnici ispratili su pljeskom.

U ovim trenucima Milin dida Vlado Rončević u Rijeci je primio poziv iz Philadelphije.

“Imam poruku od predstavnika hrvatskog veleposlanstva u Americi da je avion sletio negdje iza 22 sata, međutim sin i snaha se još nisu javili. Pretpostavljam da je i tamo organiziran jedan doček. Cijelu priču vode predstavnici jedne hrvatske udruge, Udruge Hrvata u Philadelphiji i njihovi su predstavnici tamo, a najvažnije je da su tamo i predstavnici bolnice u Philadelphiji koji su sanitetskim vozilom, ja se nadam, već prebacili cijelu obitelj u bolnicu”, kazao je pa nastavio:

“Zapravo sigurno mi je jedan kamen pao kao teret. Taj prvi dio je bio vrlo, stresan naporan. Sinoć je konačno oko 23 sata sve definirano, najvažniji dio je terapija male Mile, međutim bez prvog dijela ne bi bilo ni ovog drugog. Sutra oko 16 sati ona već tamo kreće u postupak, u provjeru sve medicinske dokumentacije i u provjeru njenog stanja kroz analize djelatnika tamošnje bolnice. Htio bi zahvaliti svima”, rekao je dida Vlado.

A svi mi malenoj Mili želimo brz i uspješan oporavak!
Zoran Šprajc

Više u VIDEOPRILOGU!

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari