USKOK PROVODI ISTRAGU

Mobiteli i droga prošli su u zatvor: Evo kako zatvorenici dolaze do zabranjenih stvari…

Photo: Davor Javorovic/VL/Pixsell

Tamo gdje nema pasa, paketići droge najčešće se unose ušiveni u odjeću

Kuhar u šibenskom zatvoru iskoristio je svoj položaj i ovlast i jednom zatvoreniku unosio mobitele, hašiš i kokain u zamjenu za novac.

On je pak drogu i mobitele dalje preprodavao, izvještava Željka Miša za RTL Vijesti.

Više u VIDEOPRILOGU:

“Radi se o šestorici okrivljenika od kojih se jednom stavlja na teret kazneno djelo zloporabe položaja i ovlasti, radi se o zaposleniku zatvora u Šibeniku”, kazao je Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

Drogu i mobitele nabavljao je od četvorice drugih osumnjičenika, a tako je zaradio 10 tisuća i 200 kuna. U Sindikatu pravosudne policije kažu to je velik problem već godinama.

“Poštom dolaze paketi koji se pregledaju detaljno, prolaze kroz metal detektore, imamo pse posuđene od policije za detekciju droge, znači pregleda se. Jedini način po meni je ulazak da netko unese to”, tvrdi Armin Tatarević, predsjednik Sindikata pravosudne policije.

To netko su upravo zaposlenici. Tamo gdje nema pasa, paketići droge najčešće se unose ušiveni u odjeću. Iz Sindikata kažu, pravosudnih policajaca nema dovoljno da bi sve kontrolirali, a i potplaćeni su, pa se razvio i biznis posuđivanja novca od zatvorenika.

“Znamo da imamo kalibar osoba koje su u zatvoru koje imaju novaca i kako ću u nevolji čovjek ne razmišlja. Posudi novce i vi kad ste posudili novce ulazite u začarani krug jer vi taj novac morate vratit. Onda vam se ide ako vam posudim novce moraš mi donijet mobitel, posudim ovo moraš mi ono”, rekao je Jelenko Krešo, zamjenik predsjednika Sindikata pravosudne policije.

Običan mobitel može se nabaviti po cijeni od 500 eura na više. Prije nekoliko godina cijena je bila i nekoliko puta veća, što govori da se potražnja povećala. Gospođa kojoj ćemo zaštititi identitet u posjetu sinu u Remetinec i Lepoglavu išla je sedam godina.

“Po meni nemoguće ak nemate nekoga od službenika ne znam kak bi unesli i šibicu. Jer je staklo ispred vi ne možete ni ceduljicu, apsolutno ništa”, ispričala je majke zatvorenika. Kaže, može se ako imate vezu i novca.

Nedavno je otkriveno i da je upravo preko učitelja za stolare majka glavnog osuđenog za sudjelovanje u ubojstvu Ive Pukanića, u Lepoglavu sinu i njegovim prijateljima slala mobitele, steroide, sredstva za smirenje i CD-e s porno filmovima, izvještava Željka Miša za RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari