Munja u Istri zapalila jedno stablo, a prepolovila drugo

Uz dio Buzeštine, najsilovitije nevrijeme pogodilo je Pazin gdje je u kratkom vremenskom roku palo čak 64 mm kiše

U četvrtak poslijepodne snažno nevrijeme pogodiloje Istru. U kratkom vremenskom razdoblju pala je velika količina kiše, a zabilježeno je više tisuća udara munja!

Uz dio Buzeštine, najsilovitije nevrijeme pogodilo je Pazin gdje je u kratkom vremenskom roku palo čak 64 mm kiše! Na prometnicama su nastale bujice, a otežano se prometovalo i istarskim Ipsilonom na tom dijelu.

Kako je Istrametu javio Sandi Blagonić koji je svjedočio silovitoj moći prirode, na Stanciji Pataj munja je otkinula jedno stablo, a zapalila drugo. Stablo je nastavilo gorjeti usprkos silovitoj kiši koja se sručila na Pazin.

Osim u Pazinu, obilna kiša pala je i na Buzeštini gdje su nabujali potoci. Postaja Sveti Ivan zabilježila je čak 71 mm kiše, od čega je glavnina pala u samo 10-ak minuta.

Potok ispod Draguća naglo je nabujao, a u ovom dijelu godine uglavnom je suh.

Kiša je potopila i Ročko Polje gdje je u kratkom vremenskom roku palo 40 mm padalina.

Grmljavinski sustav bio je vrlo statičan, a u nastavku poslijepodneva postupno je slabio i odmicao na jugoistok. Na Labinštinu je tako došao u oslabljenom obliku, stoga se izmjerene količine na tom dijelu Istre kreću između 1 i 5 mm.

Na ostatku područja prevladavalo je pretežno sunčano i iznimno sparno vrijeme.
Vijesti.hr
Foto: Screenshot

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari
Povezani sadržaj
Views Views