(FOTO, VIDEO) Obilna kiša i tuča sručile se na Istru: Ulicama tekle bujice, stotine munja parale nebo!

Već od ranog popodneva jedan olujni sustav zadržavao se dugo u unutrašnjosti Istre, prilično trom pa se na tom području već dobro ispadala kiša

Nevrijeme praćeno tučom sručilo se na Pazin.

Pazin, potop. Video: Alen Macinic

U samo nekoliko minuta na ulicama se stvorila bujica, a promet Istarskim ipsilonom bio je otežan.

Potop je bio i u Buzetu u kojem je palo najmanje 50 mm kiše, ali i na Ročkom Polju.

Senzor je iznad Istre zabilježio najmanje 1708 udara munja!

U nastavku dana pljuskovi će se sve češće pojavljivati u gorskoj i središnjoj Hrvatskoj, a zatim i na istoku. Ponegdje je moguće i jače nevrijeme s jakim izljevima kiše te tučom manjeg ili srednjeg zrna.

Potok ispod Draguća…video: Alen Gržinić

Na moru će pljuskovi biti zanemarivo rijetki, glavna odrednica vremena je jugo koje će polako slabjeti. Temperatura i dalje razmjerno visoka, a samo u područjima s pljuskovima past će ispod ovdje navedenog raspona.

Pljuskovi će tijekom noći polako jenjati, a sutra rano ujutro može ih biti još u Slavoniji i na sisačkom području, poslijepodne samo rijetko u gorju. Danju sve manje oblaka, novi porast temperature.

Nakon noći koja će ponegdje u Dalmaciji čak ostati vruća, dan ponovno neugodan, a neće biti ni vjetra koji bi donio kakvo-takvo osvježenje.
Vijesti.hr/Dunja Mazzocco Drvar
Foto: Istramet/Screenshot/Facebook

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari