NA PAGU VIŠE NEMA JANJETINE: Hrvati tjednima prije Uskrsa prednaručili sve što se moglo

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Paške ovce su se ove godine rano janjile, a kako Pažani janjce ne drže dugo zbog sira za koji im je potrebno mlijeko, oko 20 tisuća janjaca je već ili prodano ili rezervirano

Pred nama je Uskrs. Uz duhovne pripreme, tu je i priprema blagdanskog stola, a ona nikada nije bila skuplja.

Do kraja tjedna potrošit će se 80 milijuna jaja, pojest će se 250 tona janjetine više nego inače i 200 tona puretine više nego tijekom prosječne mjesečne potrošnje. Sve to treba i kupiti, a kada se pridodaju i darovi HGK, procjenjuje da će u ovom tjednu potrošnja biti veća za 15 posto.

Ipak, sve je rezultiralo krizom. Ne s jajima, šunkom ili puretinom već s janjetinom. Oni koji su na uskrsnoj trpezi planirali imati janjetinu, ne trebaju računati da će pronaći onu koja je najcjenjenija, a to je paška. Paške ovce su se ove godine rano janjile, a kako Pažani janjce ne drže dugo zbog sira za koji im je potrebno mlijeko, oko 20 tisuća janjaca je već ili prodano ili rezervirano, pa ih je sada na otoku teško vidjeti.

Više pogledajte u našem videoprilogu s početka!

Goran Latković, Nikolina Radić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari