PROGNOZA DAMJANE ĆURKOV MAJAROŠ

Nakon sunčanih zraka moguće su i snježne padaline?! Evo kakvo će biti vrijeme do kraja tjedna!

Foto: Hrvoje Skočić/Riportal

Na kopnu nestabilno do kraja tjedna, a u gorju moguća i susnježica ili snijeg. Na moru izraženo nevrijeme te mogućnost plavljenja riva

Napokon je na red došao prekid dugotrajne suše – zakoračili smo u nestabilnije, dugo čekano kišno razdoblje koje nam donosi ciklona u zapadnom Sredozemlju pa će do subote često akumulirano pasti i više od 100 litara.

Više u VIDEOPRILOGU:

SRIJEDA

Prijepodne većinom oblačno, još će nešto sunca biti uglavnom na istoku i krajnjem jugu, a kiše i pljuskova duž obale te mjestimice u gorju. Puhat će umjeren i jak, na udare i olujan jugozapadnjak, na moru jugo, a izražena južina će donijeti još malo višu jutarnju temperaturu.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima pretežno oblačno s kišom. Puhat će umjeren i jak, u gorju na udare i olujan jugozapadnjak, a temperatura nekoliko stupnjeva niža od jučerašnje – većinom oko 17 stupnjeva.

Manje toplo će biti i na istoku zemlje gdje će se poslijepodne skupljati sve više oblaka, mjestimice i kiše, a puhat će većinom umjeren jugozapadnjak.

U Dalmaciji oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i izraženim nevremenima, a ponegdje će pasti i više od 50 litara po četvornom metru. Puhat će umjereno i jako jugo, navečer s olujnim udarima, a temperatura između 14 i 17 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu pljuskovi, lokalno i izražena nevremena praćena obilnim oborinama, a u gorju kiša. Puhat će umjereno i jako jugo, u gorskim predjelima na udare olujan jugozapadnjak, a temperatura nešto niža od jučerašnje.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

U četvrtak kiša, ponegdje i obilna, a nestabilno ostaje i do kraja tjedna, pri čemu će već u petak, a osobito u subotu, uz pad temperature u gorju biti susnježice ili snijega. Južinu će krajem četvrtka zamijeniti vjetar sa sjevera koji će donositi osjetno hladniji zrak pa će se naglo prekinuti ova proljetna toplina. Vraćamo se u tople zimske jakne, a početkom novog tjedna je uz razvedravanje i niske jutarnje temperature moguć je i mraz.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu u nastavku tjedna oblačno s kišom i pljuskovima, lokalno i izraženim nevremenom. Često će se do subote akumulirano skupiti i više od 100 litara po četvornom metru.

Nakon duge suše, kiša je prijeko potrebna, ali ovako velike količine mogu dovesti do urbanih i bujičnih poplava, a uz jako i olujno jugo i oštro moguće je i plavljenje riva.

U subotu će zapuhati bura – prvo na sjevernom dijelu gdje će do kraja dana biti olujnih udara, a uz dotok hladnijeg zraka će i uz obalu temperatura biti osjetno niža, donose RTL Vijesti.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari