Napali ga zbog istarske zastave? ‘Vojnik će vjerojatno biti nečasno otpušten iz vojske!’

Foto: Duško Marušić/Pixsell

Napadnutog umirovljenika posjetili su pripadnici Tigrova. S njim je razgovarao i Krstičević i ispričao mu se

Uhićena su trojica mladića koji su jučer u ranim jutarnjim satima brutalno pretukli umirovljenika u Puli. Jedan od njih je i hrvatski vojnik. MORH se ispričao i najavio sankcije ako se sumnje pokažu točnima.

Napadačima je očito smetala istarska zastava koja uz hrvatsku visi u kafiću, u kojem je pretučeni Puljanin radio kao čuvar. S teškim ozlijedama sada je u pulskoj bolnici.

Reporterka RTL-a Ida Balen donijela je nove detalje o ovom slučaju.

“Vojnik uhićen u napadu je iz Petrinje. U bolnicu su došli predstavnici Tigrova. Rekli su da je to sramotan čin, kontaktirali su njegovu obitelj. Vojnik koji je sudjelovao u napadu bit će vjerojatno nečasno otpušten iz vojske”, kazala je reporterka RTL-a.

Zapovjednik 1. mehanizirane bojne Tigrovi, Gardijske mehanizirane brigade Hrvatske kopnene vojske, bojnik Krešimir Kršinić posjetio je Evelina Valu koji se u Općoj bolnici u Puli oporavlja od posljedica napada i ispričao se zbog nedopustivog ponašanja pripadnika Hrvatske vojske.

Također, tijekom ponedjeljka i potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević telefonom je razgovarao s Valom te mu se ispričao i zaželio mu brzi oporavak.

“Došli smo posjetiti gospodina Valu i izraziti žaljenje i vidjeti možemo li mu pružiti nekakvu pomoć jer HV najoštrije osuđuje ovakvo ponašanje našeg pripadnika. Ovakvo neprilično ponašanje bit će stegovno kažnjeno. Trenutačno su izvidi u tijeku, i kad istraga bude gotova, dat ćemo detaljne podatke, međutim ovo može rezultirati izbacivanjem iz vojske”, rekao je bojnik Krešimir Kršinić, zapovjednik Tigrova.

Gospodin Vale rekao je kako prihvaća ispriku i zna da je u pitanju djelo pojedinca, poručuju iz MORH-a.

Reporterka RTL-a kazala je da su napadači i dalje u policiji na ispitivanju. Nakon toga bit će odvedeni u pritvorsku jedinicu. Sutra će biti predani u Državno odvjetništvo. Prijeti im i do osam godina zatvora. Istarska zastava im je bio očiti motiv za napad.

Dvojica su prijetili, pa se trojica vratili i napali starijeg muškarca dok je spavao. Dvojica napadača su iz Zagreba, jedan iz Petrinje.
Vijesti.hr

Više u VIDEOPRILOGU: