Radnicima Uljanika sada prijeti – ovrha! ‘Prvo će dobiti plaću, a onda će morati platiti marendu’

Foto: Duško Marušić/Pixsell

Ima i onih radnika kojima je dug za jedini obrok kojeg su jeli u osam mjeseci koliko su bili bez plaće, veći od deset tisuća kuna

Uljanik je prestao slati sramotne ovrhe svojim bivšim radnicima.Tvrtka Uljanik standard je u petak poslala obavijesti o ovrhama na adrese 800-tinjak radnika. Iako na uplatnicama nije pisalo za što točno bivši uljanikovci duguju novac, kasnije se saznalo da se radi o dugovanju za topli obrok kojega su dobivali za vrijeme radnog vremena. Obavijest o ovrsi stigla je i na adresu radnika koji je preminuo u veljači ove godine.

I dok je njegov dug 80-ak kuna, ima i onih radnika kojima je dug za jedini obrok kojeg su jeli u osam mjeseci koliko su bili bez plaće, veći od deset tisuća kuna. Sindikat radnika Uljanika na ovo je odmah reagirao.

“Direktor Uljanik standarda je pokrenuo tu priču, danas sam sjeo s njime da vidimo što se može napraviti. Priča je sad malo drugačija, sigurno da se više ne spominje ovrha u roku osam dana. Rekao je da ipak radnici koji nisu dobili plaće, najprije trebaju dobiti potraživanja od svojih poduzeća a da tek onda može ići naplata, rekao je za RTL Danas predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.
Vijesti.hr
Dusko Marusic/PIXSELL

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari