NEĆE BITI ODGODE! HNS donio odluku: od iduće godine kreće pilot faza kurikularne reforme

Predsjedništvo HNS-a je zaključilo kako je provedba ‘Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije’ i kurikularne reforme u posljednjih godinu i pol dana bila spora

Predsjedništvo Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata donijelo je političku odluku prioritetne važnosti – od iduće godine, bez odgode, kreće pilot faza kurikularne refome. Hrvatska nema vremena za čekanje, zaključak je današnje sjednice održane u Varaždinu.

Predsjedništvo HNS-a na sjednici je raspravljalo o stanju u resoru znanosti i obrazovanja i projektu kurikularne reforme te nedvojbeno zaključilo kako je provedba „Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije“ i kurikularne reforme u posljednjih godinu i pol dana bila spora, neefikasna te kasnila u svim provedbenim fazama.

Uzevši u obzir važnost ulaganja u znanost i obrazovanje te zaostajanje Republike Hrvatske na svim relevantnim rang listama koje se odnose na ovo područje (od izvrsnosti sveučilišta do rezultata testova učenika naših osnovnih i srednjih škola), Predsjedništvo HNS-a zauzelo je stav kako je neodgodiva provedba „Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije“ i kurikularne reforme od prioritetne važnosti za društvo u cjelini.

Stoga je donijelo ovu odluku s ciljem da se poduzmu sve raspoložive radnje kako bi pilot faza projekta počela s primjenom iduće školske godine. Obrazovanje je za HNS prioritet razvoja hrvatskog društva, a provođenje kvalitetne kurikularne reforme i strategije obrazovanja ključni preduvjet napretka. Upravo zato neophodno je da pilot faza kurikularne reforme krene u školskoj godini 2018./2019.

Kao dio Vlade Republike Hrvatske kroz Ministarstvo znanosti i obrazovanja poduzet ćemo sve korake kako bi se Hrvatskom saboru pravovremeno uputili svi potrebni dokumenti, s ciljem da se poduzmu sve raspoložive radnje kako bi pilot faza projekta kurikularne reforme počela s primjenom školske godine 2018./2019., zaključak je Predsjedništva HNS-a koje je i ovom prilikom dalo bezuvjetnu podršku svojoj ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak da uz političku potporu HNS-a provede ove zaključke.
Vijesti.hr

 

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari