KAKO TEK KERUM PLEŠE!

NEVJEROJATNO! Suci ‘feštali’ kod Keruma bez obzira na mjere: ”Ma bio sam na sprovodu…”

Pet utjecajnih splitskih sudaca, među kojima predsjednici dvaju sudova, nedavno su besplatno jeli i pili kod Željka Keruma u njegovoj konobi “Pršut” u Kaštelima, piše portal Index.

Dok još uvijek traju epidemiološke mjere s preporukama da se izbjegava okupljanje većeg broja osoba u zatvorenome, a ugostiteljima je zabranjen rad, u subotu 23. siječnja u Kerumovu prostoru za druženje s prijateljima, doznaje Index, bili su Bruno Klein, predsjednik Županijskog suda u Splitu, Silvio Čović, predsjednik Upravnog suda u Splitu, Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu, Miho Mratović, sudac Županijskog suda i Tomislav Zlodre, sudac Općinskog suda u Splitu, prenose Vijesti.hr

Osim sudaca i domaćina, tu je bio i Ivica Mornar, bivši Hajdukov nogometaš, koji je slavio rođendan te još nekoliko uzvanika.

Suci i ostali gosti satima su feštali uz sir, pršut, pečeno i ponešto alkohola.

Mratović je za Index rekao da nema komentara, sudac Mešin nije htio dati izjavu, a Zlodre je rekao da nije bio na fešti kod Keruma. Predsjednik Upravnog suda Čović nazočnost na proslavi je potvrdio u pisanoj izjavi.

Svi suci s kojima je Index razgovarao tvrde isto, da ih je pozvao Ivica Mornar i da nisu znali da idu u Kerumov prostor, ni da će tamo biti Kerum.

“Pazite, najprije ja sam taj dan bio na sprovodu Slavku Lozini. Bit ću iskren, kad me već pitate, ja sam nakon toga došao jer me Ivica Mornar pozvao. Igramo nogomet skupa. Donio sam mu bocu vina, bio sam sat vremena i otišao. Eto, to je što se tiče mene. Naravno, da sam znao sve, ne bih dolazio”, izjavio je Klein.

Oglasio se i Vrhovni sud

“Suci moraju uvijek voditi računa o svom ponašanju u i izvan sudnice. Standardi primjerenosti i obveze sudaca u tom su smislu propisani Kodeksom sudačne etike i viši su nego kod osoba koje ne obnašaju sudačku dužnost.

Pozivamo suce da skrupulozno i s posebnom pozornošću vode računa o svakoj situaciji u kojoj bi njihovo ponašanje moglo izgledati neprimjereno te da se vode načelima određenim u Kodesku sudačke etike”, objavio je danas Vrhovni sud očitovanje u povodu “druženja” nekolicine sudaca Županijskog, Općinskog i Upravnog suda u Splitu u konobi poduzetnika i kandidata za gradonačelnika Splita.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari