Od sinoć ponovno više cijene goriva: za isti spremnik morat ćemo platiti 3 kune više

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Prema podacima Ministarstva gospodarstva, od ovog utorka za Eurosuper 95 na postajama stoji između 10 kuna i 3 lipe do 10 kuna i 7 lipa

Svaki odlazak na pumpu u proteklih tjedan dana i pogled na brojčanik sve je teži.

Jer od ponoći cijene goriva ponovno su otišle prema gore. Poskupljenje goriva počelo je još prošli tjedan kada se za prosječni spremnik od 50 litara benzina za Eurosuper 95 plaćalo sedam kuna više, a od noćas, za isti spremnik, morat ćete platiti još 3 kune više.

Tako ćete danas za taj spremnik goriva u odnosu na prošli tjedan za Eurosuper 95 morati izdvojiti u prosjeku 10 i pol kuna više, a za dizel gorivo 8 kuna više.

Vozačima se upalio alarm, kažu kako se voze onoliko koliko imaju novaca te da će se sigurno osjetit na kućnom budžetu pa se mnogi odlučuju za bicikl jer cijena ide gore, za Eurosuper čak preko 10 kuna, a ni dizel nije daleko.

Psihološka granica za benzin već je prešla 10 kuna, a ovakvim tempom poskupljenja, samo je pitanje vremena kada će i dizel poskupjeti preko 10 kuna.

Kada se sve zbroji možda će se gužve automobila na gradskim cestama ipak pomalo razrijediti jer vozačima pomalo, pri pogledu u novčanik, pada mrak na oči.
Tin Kovačić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari