KREĆU ISPLATE POVRATA POREZA: Doznajemo do kada bi većina građana mogla dobiti novac

Foto: Riportal

Prve isplate povrata poreza počinju 6. kolovoza

Više u VIDEOPRILOGU IZNAD!

Vlada će početkom idućeg mjeseca početi s isplatom 880 milijuna kuna koliko će ukupno dobiti oni koji ostvaruju pravo na povrat poreza. Prve isplate počinju 6. kolovoza, a istražili smo tko je prvi na redu.

Građanima koji ostvaruju pravo na povrat poreza država će uskoro uljepšati ljeto i poboljšati kućni budžet.

“Pomoglo bi super za budžet, pomoglo bi puno,” rekli su neki od građana s kojima smo razgovarali.

Ministar financija Zdravko Marić kaže kako isplate prve kreću u kolovozu:

“Kreće povrat šestog kolovoza i mi očekujemo u skladu s nekakvim našim projekcijama i dinamikom da će velika većina, ako ne i sve biti isplaćeno do kraja kolovoza.”

Proteklih godina redoslijed isplate povrata ovisio je o regijama. Ove godine, kako doznajemo iz ministarstva, način i dinamika isplate prate dinamiku obrade prijava i poreznih rješenja.

Građani su privremena porezna rješenja trebali dobiti do konca lipnja. Ukoliko nisu zadovoljni tim rješenjima rok žalbe istječe 31.srpnja, no on se može produžiti ovisno o tome kad su građani primili porezno rješenje.

2017. je kod 1.056.000 građana utvrđen višak uplaćenog poreza i prireza na dohodak i njima je vraćeno nešto više od 1,1 milijardu kuna. Ove godine će ukupni povrat biti manji.

„Oko 880 milijuna povrata, odnosno nekakvih 130 milijuna potrebe za uplatu“, ističe ministar Marić.

O kolikom broju građana je riječ, još nije poznato, ali prema procjenama ministarstva, pravo na povrat moglo bi ostvariti njih 750.000.

Ilija Radić

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari