ŠTO TI JE MAČJI ŽIVOT...

Ovakva ‘macica’ rijetko se viđa: osam kila, 120 cm, čuperci na ušima poput risa… ali i maza, odan kao pas!

17.12.2017., Rijeka - Izlozba macaka u organizaciji Felinoloskog drustva Karlovac odrzana u dvorani zgrade Transadria. Macak Bethor pasmine Main Coon i vlasnica Natasa. Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Pobjednica u kategoriji najljepših mačića je britanska klatkodlaka, ima tek četiri mjeseca i u Zagreb je stigla iz Belgije

Hunter Enigma Zucchero vlasnik je laskave titule nacionalnog prvaka tri godine zaredom. Pripada najvećoj pasmini domaćih mačaka, teži osam kilograma i dug je pobjedničkih metar i dvadeset centimetara.

“Iako djeluje možda malo opako jer imaju te čuperke na ušima, poput risa. Ali oni su vrlo umiljati, vrlo privrženi, imaju čak i pseći karakter, jer su uzasno vezani za svoje vlasnike. Tako da su idelani kućni ljubimci”, kaže uzgajivačica Petra Dimić.

Više pogledajte u video prilogu RTL-a:

Konkurencija, na ovoj međunarodnoj izložbi ne zaostaje. Kao ni zvijezda u nastajanju.

Ugajivačica Lidija Bulić svog ljubimca mora voziti u kolicima.

“On je veliki mačak, a ja sam mala žena. U kolicima je puno lakše, jednostavnije, u početku malo ljudi čudno gledaju, ali se naviknu”, kaže.

Pazi se na svaki detalj. Doslovno dlaka mora biti idealne duljne, kao i kvalitete. Dužina ušiju, oblik očiju, čak i profil. Izbor za najljepšu mačku prvo odobrava sutkinje iz Danske.

“Baš poput nekog izbora za Miss svijeta i sada pokušavamo pronaći najljepšu mačku. Razlika je samo u pisanoj knjizi standarda, koja nam govori kako bi zapravo najbolja mačka trebala izgledati”, objašnjava sutkinja Pia Neub.

Pobjednica u kategoriji najljepših mačića je britanska klatkodlaka, ima tek četiri mjeseca i u Zagreb je stigla iz Belgije.

“Poznate su po svom krznu, kao plišani medvjedići su i imaju lijepe oči”, kaže uzgajivačica Dubravka Lipovac.

Na izložbi je bilo više od 120 mačaka, bile one egzotične, perzijske, sibirske ili burmanske, jednobojne ili u više boja sve jednako plijene pažnju. Neke itekako znaju da su posebne, ali ima i onih koje izbor za najljepšu jednostavno ne zanima.

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari