Ovo je piromanka koja je zapalila najveći požar u Hrvatskoj ove godine! Evo detalja istrage i uhićenja

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kostnić je naglasio da je PU šibensko-kninska reagirala brzo i efikasno

Policijska uprava šibensko-kninska je na konferenciji za medije iznijela detalje vezane uz požar koji je za vikend izbio u Dubravi kod Šibenika, a zbog kojega je uhićena 53-godišnjakinja.

“Već od subote smo raspolagali s određenim činjenicama i dokazima koje smo potvrdili u nedjelju”, kazao je na početku Ivica Kostanić, načelnik PU šibensko-kninske.

“Utvrđeno je da je osumnjičena 27. srpnja oko 13.20 sati u mjestu Dubrava kod Šibenika, na cesti koja vodi od zaseoka Relje-Junakovići i Južni Škugori u pravcu Grada Šibenika, s unaprijed stvorenom namjerom da požarom izazove opasnost za život ljudi i imovinu većeg opsega, svjesno i namjerno podmetnula požar na otvorenom prostoru.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Osumnjičena je toga dana prilikom odlaska na posao podmetnula požar s prethodno kupljenim kockama za potpalu vatre, tako što je uporabom upaljača pokušala zapaliti jedno kompletno pakiranje tih kocki, pri čemu se zapalila samo trava, makija i nagorio kut kartonskog pakiranja tih kocki. Nakon čega je osumnjičena zapalila drugo pakiranje kocki za potpalu vatre koje je izgorjelo, pri čemu su od nastale vatre zahvaćena trava, makija i stabla borova, nakon čega se je nastao požar. Tako izazvan požar se uslijed jakog južnog vjetra proširio i zahvatio ogromnu površinu u pravcu sjevera, na koji način je ugrožena imovina većih razmjera, što je imalo za posljedicu i evakuiranje stanovništva s tog područja”, otkrio je Kostanić.

Osumnjičena je po dovršenom kriminalističkom istraživanju uz kaznenu prijavu predana pritvorskom nadzorniku te čeka daljnje postupanje pred nadležnim tijelima.

Kostnić je naglasio da je PU šibensko-kninska reagirala brzo i efikasno.

“Svoje adekvatno istraživanje smo proveli već 27. 7. kad je požar izbio i kada se širio, a po dojavi vatrogasaca. Provedenim očevidom potvrđeno je pronađenim kockicama da je riječ o namjerno podmetnutom požaru. Već u nedjelju se detaljnom analizom i našim postupanjem, kao i temeljem prikupljenih saznanja došlo do osumnjičene”, kazao je.

Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

“Došli smo do vrlo jasnih i čvrstih saznanja što se tiče ovog kaznenog djela, a osoba je otprije poznata policiji zbog istih kaznenih djela”, rekli su u policiji te dodali da su se pregledavale i kamere.

Kada im je osumnjičena ušla u uži krug pratili su sve moguće kamere na području njenog kretanja.

“S obzirom da smo na mjestu izbijanja požara našli paket određenih kocki za potpalu koje se prodaju samo na nekoliko mjesta te smo pregledavanjem tih kamera ustanovili da ih je ona kupila, što nas je odvelo dalje”, rečeno je.

Policija je otkrila i kako su tijekom istrage priveli više osoba, imaju zbirku evidentiranih palitelja pa su zato tako brzo uspjeli riješiti i ovaj slučaj. Dodao je i da su u ovoj godini već riješili dva slučaja namjernog paleža.

Uhićenoj prijeti od jedne do deset godina zatvora.
Vijesti.hr
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari