Plenkoviću vikao ‘Ćaća’, privela ga policija. Škoro: ‘Čime je ugrozio sigurnost?’

‘Živio ti meni, ćaća moj, živio!’, vikao je muškarac premijeru Andreju Plenkoviću

Tijekom dolaska premijera Andreja Plenkovića na Korčulu dogodio se incident zbog kojeg je reagirala i policija.

Kad je Plenković pristao u Korčuli i pozdravljao se s domaćinima, jedan muškarac ga je dočekao s natpisom “Ćaća”.

“Živio ti meni, ćaća moj…”

“Živio! Dobrodošao, ćaća! Živio ti meni, ćaća moj, živio!”, vikao je muškarac. “Maknite se od mene, ja samo pozdravljam ćaću”, rekao je dvojici muškaraca koji su ga došli smiriti.

Prvo mu je prišao muškarac iz Plenkovićeva osiguranja, a zatim su ga iz obližnjeg kafića odvela dvojica policajaca u civilu. Terete ga za remećenje javnog reda i mira. Još je u policijskoj stanici odakle će ga odvesti na Prekršajni sud, odnosno na Odjel Prekršajnog suda na Korčuli.

Kako je to izgledalo pogledajte u snimci:

O ovom incidentu već se na svom Facebook profilu oglasio i predsjednički kandidat Miroslav Škoro.

“Cijelo vrijeme, od kada sam pogledao snimku s Korčule, ne mogu shvatiti onoga tko je dao policiji nalog za postupanje. Čime je čovjek koji drži natpis ugrozio bilo čiju sigurnost ili javni red i mir? Čak nije bio ni preglasan niti je ikoga vrijeđao. Kad dođeš u fazu da nemaš hrabrosti prići takvom čovjeku, popričati s njim i čuti što ga muči, nego na njega šalješ policiju, to je znak da si izgubio doticaj sa stvarnošću i sa svojim narodom”, napisao je Škoro na Facebooku.

Reagirali su i iz Vlade, a usput i ‘bocnuli’ Škoru.

“Nitko nije davao nalog policiji, već su policijski službenici postupili sami. Čekamo i dalje kandidata koji poziva na doticaj sa stvarnošću i s narodom da se udostoji pojaviti i odgovoriti na poneko novinarsko pitanje, umjesto da kontinuirano od toga bježi”, poručili su.

Matko Saltarić, Vijesti.hr
Foto: RTL

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari