Pada presuda u slučaju Daruvarac? ‘Otpravak presude i zapisnik su isti, ali datumi se razlikuju…’

‘Gledao sam sadržaj zapisnika presude i pisani otpravak presude i tu nemam nikakvih odstupanja osim u datumima’

“Ne mogu komentirati nepravomoćne sudske odluke. U svakom slučaju gledao sam sadržaj zapisnika presude i pisani otpravak presude i tu nemam nikakvih odstupanja osim u datumima. Sud u svakoj fazi postupka, sukladno zakonu, može otkloniti taj nedostatak”, rekao je Denis Klarendić, glasnogovornik zadarskog suda i nastavio.

“To su omaške u pisanju, takav dio se ispravlja po službenoj dužnosti”, rekao je i dodao kako se svaki sudac priprema prije donošenja odluke, slaže tekstualni kostur svoje presude i onda ga finišira.

“Nemoguće je napisati 70 strana u jednom danu”, poručio je i ponovio da se pisani otpravak presude i sadržaj zapisnika razlikuju samo u datumu.

Komentirao je tako informaciju kako bi mogla pasti presuda Darku Kovačeviću Daruvarcu.

Naime, sutkinja Mitra Meštrović je, prema pisanju medija, prilikom izricanja osude Daruvarcu 10. siječnja pročitala tekst presude koji ne odgovara pisanom otpravku presude koju je osam dana kasnije poslala strankama u postupku.

Prilikom pisanja ostala joj stara ‘špranca’ teksta?

Pisani tekst presude upućuje na zaključak da je sutkinja presudu Daruvarcu donijela mjesec dana prije ročišta na kojem mu je stvarno izrekla osudu, što bi značilo da je sutkinja Daruvarca osudila unaprijed, a da nije održala niti jedno ročište.

Naime, pretpostavlja se da je sutkinja presudu Daruvarcu ispisala još prije ročišta 13. i 14. prosinca prošle godine, ali kako su ta ročišta bila odgođena, postupak je morala nastaviti u siječnju.

Nagađa se da joj je prilikom pisanja presude 10. siječnja ostala stara “špranca” teksta koji je samo dopunila izmjenama opisa ozljeda u skladu s dopunom optužnice i proširila obrazloženje za dodijeljenu kaznu.
Vijesti.hr

Više u VIDEOPRILOGU:

Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite na Whatsapp, Viber, MMS 097 64 65 419 ili na mail vijesti@riportal.hr ili putem Facebooka i podijeliti ćemo ju sa tisućama naših čitatelja.
Komentari