PERJANICA HRVATSKOG TURIZMA ISTRA: U najluksuznijim vilama istražujemo zašto

Među 5 top destinacija kojima hitaju turisti u Hravstkoj su čak 4 istarska grada. Što to Istra ima i čemu se gosti iz godine u godine vjerno vraćaju?

RTL-ov novinar Boris Mišević na zadatku – od luksuza unutrašnjosti do Umaga u kojem se večeras križaju putevi političara i teniskog svijeta.

Već prvi kilometri vožnje kroz unutrašnjost Istre dokazuju tvrdnju mnogih – da je čarobna. Stari gradići, poput Buja, dominirajući krajolikom na uzvisinama očaravaju turiste. Ipak pravi hit u Istri su ovakve rustikalne vile. Ova je obnovljena prije 15 godina.Vlasnici kažu da su uvijek puni.

Luksuzne vile diljem Istre bukirane su i dvije godine unaprijed. Mnogi Istrijani svoje kuće adapitraju za ovakvu ponudu jer godišnje na tome mogu zaraditi od 30 do 50 tisuća eura. Ulaganja u ovakav biznis nisu mala ali viša cijena ubrzava povrat uloženog.

Turistička zajednica grada Umaga poručuje da je u tijeku jedna od boljih turističkih sezona.

Da je Istra doista posebna više nije nikakva novost, a koliko će biti posebni njeni ovogodišnji turistički rezultati znat ćemo početkom devetog mjeseca kad se pod sezonu podvuče crta.

Kliman za RTL Danas: ‘Ova sezona će biti rekordna od osnutka moderne Hrvatske’